Укр
Рус
Мус Десерти Американська кухня

Ягідний мус з білком

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

1727 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Ягідний мус з білком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Всі десертні страви неймовірно смачні і їх так багато, що не завжди вдається спробувати все на смак. Але серед цього достатку є не просто смачний десерт, а ще й дуже корисний, тому що містить вітаміни. Це не що інше, як ягідний мус з білком. Це легке, повітряне та ніжне лакомство, з насиченим ягідним смаком, стане відмінним варіантом на десерт для святкового застілля, завдяки красивому зовнішньому вигляду і легкому, освіжаючому смаку. Для приготування цієї смачної страви вам доведеться витратити зовсім небагато часу, та й продуктів, а в результаті отримаєте ласощі, які приємно здивують ваших гостей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ягідний мус з білком" (на 100 грам)

  • Білки7.8 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи9.1 гр.
  • Калорії160 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Муси, приготовані з фруктових соків і ягід, останнім часом дуже популярні як серед дорослих, так і серед дітей. Готується ці ласощі дуже легко і досить швидко. У нашому випадку ми пропонуємо використовувати в якості головного інгредієнта свіжу малину, а як стабілізатор - желатин.

Крок - 1
02

Звичайно, більш ситним десерт виходить з манки, але діти більше люблять саме на основі желатину. Так що давайте діставати всі необхідні продукти і візьмемося за приготування вишуканого і особливого десерту. Перш за все підготуємо желатин. Для цього в глибоку посудинку наливаємо півсклянки води і замочуємо в ній півтора невеликих листа желатину.

Крок - 2
03

Тим часом вимиту свіжу малину засипаємо в сотейник і поміщаємо на плиту. На слабкому вогні витримуємо ягоди, постійно їх помішуючи дерев'яною ложкою і трохи розминаючи, поки малина перетвориться в пюре.

Крок - 3
04

Після цього знімаємо пюре з плити і протираємо його ретельно через сито в іншу посудину.

Крок - 4
05

Тепер сотейник з процідженими ягодами знову поміщаємо на плиту і досипаємо туди цукор. Також додаємо в ягідне пюре сир маскарпоне.

Крок - 5
06

Потім віджимаємо руками листи желатину, попередньо замочені у воді, і кидаємо до ягідного пюре з іншими інгредієнтами. Постійно перемішуючи, витримуємо сотейник на плиті до повного розчинення сиру і цукру, знімаємо з плити і охолоджуємо.

Крок - 6
07

Тепер відділяємо в глибоку миску яєчні білки і збиваємо за допомогою міксера в білу піну. Додаємо трохи цукру і продовжуємо збивати до стану дуже густої маси.

Крок - 7
08

Після цього додаємо до збитих білків приготоване ягідне пюре з сиром і ретельно змішуємо всі інгредієнти в однорідну пишну масу.

Крок - 8
09

Ніжно-рожевий десерт розкладаємо в келихи і можна подавати до столу вишуканий, смачний і легкий десерт, який чудово доповнить ваше урочисте меню.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти