Яєчня в мікрохвильовці робиться всього за 1 хвилину, але мало хто знає, як правильно приготувати яйця саме в мікрохвильовій печі. Тонкощі створення апетитної глазуньи в мікрохвильовці описані в рецепті. Тільки врахуйте, що потужність у пічок різна, тому, щоб яйця дійшли до готовності, вам може знадобитися трохи більше або трохи менше часу.
Щоб яєчня в мікрохвильовці вийшла ідеальною, використовуйте максимально свіжі яйця. Якщо вони пролежали вже кілька днів, результат буде гірше. Дістаньте яйця з холодильника мінімум за 30 хвилин до готування. У чашку, яка підходить для мікрохвильової печі, влийте звичайну чисту воду кімнатної температури. Всипте туди сіль і акуратно розбийте яйце, намагаючись не пошкодити жовток (ми спробуємо приготувати щось на зразок яєчні або яйця пашот).
Надішліть чашку в мікрохвильовку на 60 секунд. Якщо ви готуєте яєчню в мікрохвильовій печі вперше, виставте спочатку 45 секунд і подивіться на результат. Можливо, вона вже приготується. Якщо ні, поверніть яйце в грубку ще на 15 секунд і знову перевірте ступінь готовності. Продовжуйте готувати імпульсами по 10-15 секунд, поки стан яєчні вас не задовольнить.
Чашку з яєчнею вийміть з мікрохвильовки, зачерпніть яйце ложкою і перекладіть на паперовий рушник, щоб просушити. Якщо залишити яєчню в гарячій чашці, страва буде продовжувати готуватися ще якийсь час.
Відріжте від хліба скибочку і підсмажте в тостері. Отриману грінку змастіть вершковим маслом і викладіть зверху яйце. Присипте бутерброд зеленою цибулею - і апетитний сніданок готовий.
Можете відразу розрізати яєчню ножем, щоб жовток витік на хліб. Так вийде ще смачніше. Смачного!
Випадкові рецепти