Укр
Рус
Яблука запечені Другі страви Українська кухня

Яблука запечені

( 4.8378 4 537 37 оцінок)

3236 - переглядів
30 хвилин порцій - 8 складність - 2 з 5
Яблука запечені - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Безсольова дієта

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима

Кухонна техніка: В духовці

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Нерідко у кожної господині виникає питання, чим би ще порадувати своїх рідних, особливо, що стосується десерту. Адже не завжди є можливість балувати сім'ю пирогами. Тортами або тістечками. Мабуть, ви зовсім забули про те, що існує безліч смачних і корисних страв з фруктів і ягід. Не виняток - яблука запечені, доступний і швидкий в процесі приготування десерт. Звичайно, найпростіше готувати цю страву в період збору врожаю, але з огляду на те, що зараз яблука легко купити в будь-який час року, можна легко приготувати смачну і корисну солодку страву. Такий десерт, як запечені яблука, готується дуже просто і досить швидко, тому рекомендую частіше вживати його в якості доповнення до будь-якої трапези. До того ж, яблука запечені - страва настільки універсальна, що прекрасно впишеться і на обідньому столі і на сніданок або вечерю.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Яблука запечені" (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири10.1 гр.
  • Вуглеводи12.4 гр.
  • Калорії159 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Готувати яблука можна часточками або половинками, запікаючи в духовці або мультиварці, але найкраще, на мій погляд, запікати цілком, попередньо нафарширований начинкою. В якості начинки можна використовувати всілякі десертні начинки, а також фрукти, спеції і сухофрукти. В цілому, будь-яке солодке доповнення не зіпсує смак запечених яблук точно. Загалом, якщо ми зуміли вас переконати в тому, що яблука запечені дуже вдало доповнять ваш десертний стіл, можемо сміливо приступати до процесу готування. Звичайно, запекти можна будь-яке яблуко, але краще все ж відібрати плоди осінніх сортів з твердою шкіркою, яка під час запікання не розвалиться.

Крок - 1
02

Отже, приготуємо начинку для наших яблук, а потім займемося самими фруктами, так як заздалегідь приготовані плоди швидко можуть потемніти. У мисочку кидаємо плоди волоських горіхів, попередньо нарізані дрібними шматочками. Додаємо туди трохи пропарені родзинки, а також невелику кількість меленої кориці.

Крок - 2
03

Після цього кладемо в ємність з горіхами і родзинками ложку меду і перемішуємо всі інгредієнти.

Крок - 3
04

Тепер беремо добірні, без вад яблука, добре їх миємо й в кожному відрізаємо держак. Потім видаляємо за допомогою круглої спеціальної ложки серцевину з насінням.

Крок - 4
05

Виставляємо підготовлені яблука на деко і кожне наповнюємо приготованою начинкою.

Крок - 5
06

Після цього викладаємо зверху кожного невеликий шматочок сиру і вливаємо на деко невелику кількість води.

Крок - 6
07

Далі відправляємо деко з плодами в духовку і запікаємо їх при температурі 180 градусів протягом півгодини. Поширений божественний аромат сповістить вас про те, що яблука запечені можна діставати з духовки. Дуже смачний і корисний десерт можна подавати до столу як гарячим, так і трохи остиглим.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вірменський хаш - покроковий рецепт, фото 1 Вірменський хаш 85 6 3 з 5 - детальніше -
Люля кебаб на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб на багатті 50 2 2 з 5 - детальніше -
Млинці з м’ясом та грибами - покроковий рецепт, фото 1 Млинці з м’ясом та грибами 75 4 3 з 5 - детальніше -
Морквяний кекс великий - покроковий рецепт, фото 1 Морквяний кекс великий 70 4 3 з 5 - детальніше -