Нерідко у кожної господині виникає питання, чим би ще порадувати своїх рідних, особливо, що стосується десерту. Адже не завжди є можливість балувати сім'ю пирогами. Тортами або тістечками. Мабуть, ви зовсім забули про те, що існує безліч смачних і корисних страв з фруктів і ягід. Не виняток - яблука запечені, доступний і швидкий в процесі приготування десерт. Звичайно, найпростіше готувати цю страву в період збору врожаю, але з огляду на те, що зараз яблука легко купити в будь-який час року, можна легко приготувати смачну і корисну солодку страву. Такий десерт, як запечені яблука, готується дуже просто і досить швидко, тому рекомендую частіше вживати його в якості доповнення до будь-якої трапези. До того ж, яблука запечені - страва настільки універсальна, що прекрасно впишеться і на обідньому столі і на сніданок або вечерю.
Готувати яблука можна часточками або половинками, запікаючи в духовці або мультиварці, але найкраще, на мій погляд, запікати цілком, попередньо нафарширований начинкою. В якості начинки можна використовувати всілякі десертні начинки, а також фрукти, спеції і сухофрукти. В цілому, будь-яке солодке доповнення не зіпсує смак запечених яблук точно. Загалом, якщо ми зуміли вас переконати в тому, що яблука запечені дуже вдало доповнять ваш десертний стіл, можемо сміливо приступати до процесу готування. Звичайно, запекти можна будь-яке яблуко, але краще все ж відібрати плоди осінніх сортів з твердою шкіркою, яка під час запікання не розвалиться.
Отже, приготуємо начинку для наших яблук, а потім займемося самими фруктами, так як заздалегідь приготовані плоди швидко можуть потемніти. У мисочку кидаємо плоди волоських горіхів, попередньо нарізані дрібними шматочками. Додаємо туди трохи пропарені родзинки, а також невелику кількість меленої кориці.
Після цього кладемо в ємність з горіхами і родзинками ложку меду і перемішуємо всі інгредієнти.
Тепер беремо добірні, без вад яблука, добре їх миємо й в кожному відрізаємо держак. Потім видаляємо за допомогою круглої спеціальної ложки серцевину з насінням.
Виставляємо підготовлені яблука на деко і кожне наповнюємо приготованою начинкою.
Після цього викладаємо зверху кожного невеликий шматочок сиру і вливаємо на деко невелику кількість води.
Далі відправляємо деко з плодами в духовку і запікаємо їх при температурі 180 градусів протягом півгодини. Поширений божественний аромат сповістить вас про те, що яблука запечені можна діставати з духовки. Дуже смачний і корисний десерт можна подавати до столу як гарячим, так і трохи остиглим.
Випадкові рецепти