Ці запечені яблука з корицею настільки прості в приготуванні, що можуть бути присутніми на столі кожен день! Запікати яблука необхідно, розрізавши навпіл. Ви могли б піти по більш традиційному шляху і зробити колодязь в центрі кожного яблука і заповнити посипання в середині, але, розрізаючи яблука навпіл, використовується набагато більше начинки.
Для початку, розігрійте духовку до 180 - 200 градусів. Злегка розпорошіть форму для випічки, досить велику, щоб в неї помістилися близько 6 половинок яблук антипригарним розбризкувачем або змастіть розтопленим вершковим маслом. Тепер помийте холодною водою і протріть рушником яблука. Розріжте висушені яблука навпіл до кінця і, використовуючи невелику ложку, видаліть з плоду ядро, насіння і стебло.
Далі укладіть половинки яблук в раніше підготовлену форму для випічки м'якоттю вгору. Посипте яблука невеликою кількістю коричневого цукру і приправте корицею (не шкодуйте цей інгредієнт, так як він дасть насичений аромат і пікантний смак майбутній страві).
Покладіть шматочки вершкового масла в невелику каструлю та відправте на плиту. Розтопіть вершкове масло, постійно помішуючи, на середньому вогні до рідкого стану.
Зніміть каструлю з вогню, потім засипте просіяне борошно, вівсяні пластівці, коричневий цукор, корицю і сіль в розтоплене вершкове масло (роблячи це прямо в каструлі, ви зменшуєте кількість роботи). Ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Розділіть підготовлену масу між яблуками (укладаючи зверху), злегка натискаючи на плід. Потім накрийте форму з яблуками алюмінієвою фольгою, відправте в розігріту духовку і випікайте приблизно 25 хвилин. Після закінчення зазначеного часу розкрийте яблука, потім запікайте ще 20-30 хвилин, поки плоди не стануть м'якими, а посипання не підрум'яниться.
Готові яблука, запечені з корицею, подавайте до столу, виклавши на блюдо з кулькою морозива, крапелькою карамельного соусу або звичайним улюбленим солодким соусом. Яблука будуть зберігатися до тижня, просто розігрійте при подачі в теплій духовці або в мікрохвильовій печі. Такий десерт буде до смаку навіть діткам.
Випадкові рецепти