Укр
Рус
Яблука запечені Другі страви Азіатська кухня

Яблука, запечені з мигдалем

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

651 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Яблука, запечені з мигдалем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азіатська кухня, Англійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Домашнє запечене яблуко. Дуже популярний зимовий рецепт яблук, запечених з мигдалем, який зазвичай пропонується в якості десерту під час різдвяного сезону.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Яблука, запечені з мигдалем" (на 100 грам)

  • Білки2.8 гр.
  • Жири5.1 гр.
  • Вуглеводи13.2 гр.
  • Калорії118 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для цього рецепта максимально підходять яблука сорту Боскоп - пізній сорт. Плоди мають жовтий колір, з розмитим точковим відтінком червоного кольору, буквально по всій поверхні. Ці яблука часто мають правильну і красиву форму. М'якоть яблук Боскоп досить солодка, з маленьким відсотком кислинки, щільна, соковита, з ароматним присмаком. Можна сказати, смакові якості яблук відмінні. Отже, яблука цього сорту (якщо не знайшли, використовуйте іншого сорту) ретельно вимийте холодною водою і просушіть. Тепер за допомогою спеціального пристрою видаліть в кожному яблуці серцевину (ядро).

Крок - 1
02

Далі в невелику миску засипте мигдаль, заздалегідь вимочені в гарячій воді (для розм'якшення) родзинки, варення на смак і корицю. Ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 2
03

Тепер акуратно помістіть підготовлену начинку в отвір кожного яблука за допомогою чайної ложки і притисніть глибше всередину дерев'яною ручкою. Покладіть начинені яблука в змащену вершковим маслом форму для випічки і викладіть шматочки маргарину на кожен плід. Надішліть форму з яблуками в попередньо розігріту духовку. Випікайте при 200 градусах (газ: рівень 3, віялова піч 175 градусів) протягом приблизно 25 - 30 хвилин.

Крок - 3
04

Тим часом, в невелику миску засипте кукурудзяний крохмаль, додайте яєчний жовток і залийте трохи холодного молока, за допомогою вінчика ретельно все перемішайте, до однорідної рідкої маси.

Крок - 4
05

Залийте молоко, що залишилося в невелику каструлю, відправте на плиту і доведіть, помішуючи, до кипіння. Так само засипте в молоко цукор і ванільний цукор.

Крок - 5
06

Потім залийте в кипляче молоко раніше підготовлену крохмальну суміш і, помішуючи, дайте вмісту каструлі швидко покипіти. Повинна вийти однорідна рідка суміш.

Крок - 6
07

Яблука, запечені з мигдалем, подавайте теплими або холодними, уклавши в красиві блюдечка, полив приготованим соусом. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пиріг з яблуком - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з яблуком 40 5 2 з 5 - детальніше -
Бісквітний торт - покроковий рецепт, фото 1 Бісквітний торт 90 7 3 з 5 - детальніше -
Гуляш з курячої грудки - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з курячої грудки 50 4 4 з 5 - детальніше -
Форшмак з морквою - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак з морквою 65 6 3 з 5 - детальніше -