Це завжди хороший швидкий спосіб зробити здоровий десерт, гарячий або холодний. Все, що вам потрібно, це трохи солодких яблук, таких як сорт Амулет, і духовка. Спробуйте приготувати запечені яблука з корицею і медом.
Ще одним з популярних сортів яблук в Україні є Амулет. Такий сорт яблук відрізняється великим розміром, посиленою соковитістю і солодкістю плода. М'якоть яблука ніжного відтінку, дуже соковита і ароматна. Отже, яблука вже обрані. Для початку розігрійте духовку до 200 градусів. Далі ретельно вимийте проточною водою яблука, а потім просушіть їх паперовим рушником. Викладіть плоди на обробну дошку і переріжте кожен навпіл.
Далі за допомогою ложки з гострим наконечником виріжте з кожної половинки яблука серцевину і видаліть хвостик.
Щедро змастіть лист пергаментного паперу розтопленим вершковим маслом, застелений в форму для випічки або лист. Візьміть половинки яблук і покладіть їх на пергамент в форму, розрізаною стороною вниз, посипте зверху невеликою кількістю розмарину.
Далі рясно полийте кожне яблуко в формі рідким медом, посипте корицею і долийте трохи води на дно ємності. Надішліть форму з яблуками в заздалегідь розігріту духовку і випікайте на другій полиці близько 30-40 хвилин.
Приблизно на півдорозі запікання плода, витягніть форму з духовки, обережно переверніть яблука і полийте їх утвореним сиропом. Покладіть на кожну частину плода маленький шматочок вершкового масла, відправте назад форму в духовку і продовжуйте пекти до тих пір, поки яблука не стануть м'якими, а зверху трохи закарамелізованими.
Тим часом, висушіть попередньо нарізаний мигдаль на сухій сковороді, поки він не почне забарвлюватися. Відкладіть на час в миску, щоб охолов. Дайте яблукам, запеченим з корицею і медом охолонути не менше 10 хвилин перед подачею на стіл. Подавайте яблука, виклавши їх на гарне блюдо, посипавши смаженим мигдалем і прикрасивши густим йогуртом або морозивом.
Випадкові рецепти