Укр
Рус
Яблука запечені Другі страви Азіатська кухня

Яблука, запечені з корицею і медом

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

706 - переглядів
35 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Яблука, запечені з корицею і медом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азіатська кухня, Англійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Це завжди хороший швидкий спосіб зробити здоровий десерт, гарячий або холодний. Все, що вам потрібно, це трохи солодких яблук, таких як сорт Амулет, і духовка. Спробуйте приготувати запечені яблука з корицею і медом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Яблука, запечені з корицею і медом" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири7.9 гр.
  • Вуглеводи23.3 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ще одним з популярних сортів яблук в Україні є Амулет. Такий сорт яблук відрізняється великим розміром, посиленою соковитістю і солодкістю плода. М'якоть яблука ніжного відтінку, дуже соковита і ароматна. Отже, яблука вже обрані. Для початку розігрійте духовку до 200 градусів. Далі ретельно вимийте проточною водою яблука, а потім просушіть їх паперовим рушником. Викладіть плоди на обробну дошку і переріжте кожен навпіл.

Крок - 1
02

Далі за допомогою ложки з гострим наконечником виріжте з кожної половинки яблука серцевину і видаліть хвостик.

Крок - 2
03

Щедро змастіть лист пергаментного паперу розтопленим вершковим маслом, застелений в форму для випічки або лист. Візьміть половинки яблук і покладіть їх на пергамент в форму, розрізаною стороною вниз, посипте зверху невеликою кількістю розмарину.

Крок - 3
04

Далі рясно полийте кожне яблуко в формі рідким медом, посипте корицею і долийте трохи води на дно ємності. Надішліть форму з яблуками в заздалегідь розігріту духовку і випікайте на другій полиці близько 30-40 хвилин.

Крок - 4
05

Приблизно на півдорозі запікання плода, витягніть форму з духовки, обережно переверніть яблука і полийте їх утвореним сиропом. Покладіть на кожну частину плода маленький шматочок вершкового масла, відправте назад форму в духовку і продовжуйте пекти до тих пір, поки яблука не стануть м'якими, а зверху трохи закарамелізованими.

Крок - 5
06

Тим часом, висушіть попередньо нарізаний мигдаль на сухій сковороді, поки він не почне забарвлюватися. Відкладіть на час в миску, щоб охолов. Дайте яблукам, запеченим з корицею і медом охолонути не менше 10 хвилин перед подачею на стіл. Подавайте яблука, виклавши їх на гарне блюдо, посипавши смаженим мигдалем і прикрасивши густим йогуртом або морозивом.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Жульєн в булочці - покроковий рецепт, фото 1 Жульєн в булочці 50 4 3 з 5 - детальніше -
 Галушки по-полтавськи - покроковий рецепт, фото 1 Галушки по-полтавськи 60 4 3 з 5 - детальніше -
Домашня паста нутелла - покроковий рецепт, фото 1 Домашня паста нутелла 20 1 2 з 5 - детальніше -