Заморожені яблука зберігають до 90% вітамінів і корисних речовин. Тому пропонуємо швидкий спосіб заготівлі фруктів. Акуратно нарізані часточки яблук знадобляться вам не тільки для компоту, а й для приготування пирогів.
Для заморожування вибирайте тверді і не пошкоджені яблука. Переспілі, підгнилі плоди після розморожування можуть перетворитися в непривабливе пюре. Краще заморожувати яблука недавно зібрані, чим менше вони пролежать з моменту їх збору, тим краще. Почніть з миття яблук. Сполосніть їх під проточною водою. Протріть рушником.
Потім очистіть шкірку. Для цього використовуйте овочечистку або ніж для очищення овочів, щоб зняти якомога тонку шкіру. Починайте чистити з боку стебла і рухайтеся по спіралі, повертаючи яблуко, поки не дійдете до нижньої частини фрукта.
Розріжте яблуко гострим ножем на чотири частини. Потім виріжте плодоніжки і серцевину, роблячи це акуратно, щоб не пошкодити шматочки. Якщо ви маєте ніж для видалення серцевини, можете спочатку видалити її, перш ніж розрізати яблука на чверті.
Кожну чверть яблука наріжте на більш тонкі, приблизно однакового розміру часточки. Якщо ви заморожуєте нарізані яблука для прикраси відкритих пирогів або іншої випічки, рівні часточки будуть виглядати естетичніше.
Тепер підготуйте солодку воду. У глибоку миску налийте воду і додайте до неї дрібнокристалічний цукор. Розмішайте, поки цукор повністю не розчиниться. Нарізані часточки яблук, невеликими порціями, покладіть в миску з солодким сиропом і добре перемішайте. Кожен шматочок повинен покритися сиропом.
Вийміть яблучні часточки з сиропу, трохи промокніть паперовим рушником і покладіть на деко, застелене пергаментним папером. Викладайте часточки в один шар і так, щоб вони не торкалися один до одного.
Поставте деко в морозильну камеру на ніч. Вранці вийміть його з морозилки і розкладіть замерзлі часточки яблук акуратно, щоб не поламати їх, в щільний пакет із застібкою. Можете зберігати яблука в контейнерах із щільно закритими кришками, головне, щоб всередину не проникало повітря. Пакет або контейнер з часточками яблук знову покладіть в морозилку для їх подальшого зберігання.
Випадкові рецепти