Об'єднайте три ароматних і ситних продукту в це одне чудове задоволення. Приготуйте яблучно - гарбузовий пиріг до святкового столу.
Розкачайте готове тісто для майбутнього пирога, якщо необхідно, в більш тонкий лист на злегка посипаній борошном поверхні (або між двома шматками пергаментного паперу, посипаними борошном). Якщо тісто буде занадто теплим, охолодіть його, щоб воно затверділо.
Помістіть тісто в готову форму для випічки. Складіть щільно на дно тісто і обіжміть акуратно краї за бажанням. Охолодіть в холодильнику протягом 30 хвилин.
Помістіть форму для випічки на деко і накрийте охолоджену кірку тіста фольгою, наповніть її вагами (можна використовувати будь-які зерна). Надішліть в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів, і випікайте до тих пір, поки краї не стануть ледь золотистими, від 15 до 18 хвилин.
Зніміть фольгу з зернами, потім змастіть дно і краї тіста збитим яєчним білком і продовжуйте пекти до тих пір, поки дно кірки також не стане ледь золотистим, ще 8-10 хвилин. Перемістіть випечений пиріг в холодне місце і охолодіть повністю.
Тим часом розкладіть горіхи пекан на деку і запікайте до золотистого кольору близько 8-10 хвилин. Дайте охолонути і відокремте частину. Крупно наріжте відокремлену частину пекана для начинки і відкладіть в сторону. Розсипте решту горіхів пекан на дно охолодженої оболонки для пирога.
Збийте кукурудзяний сироп, коричневий цукор, вершкове масло, куряче яйце і трохи солі в середній мисці. Вилийте утворену суміш поверх горіхів на корж. Надішліть назад в духовку і випікайте до готовності, від 20 до 25 хвилин. Перекладіть пиріг в прохолодне місце, поки він не охолоне.
Для начинки пирога: очистіть від шкірки і серцевини і наріжте невеликими шматочками яблука. Змішайте нарізані яблука з цукром і лимонним соком в середній мисці.
Розтопіть вершкове масло у великій неглибокій сковороді на середньому вогні, потім додайте яблука і томіть, періодично помішуючи, поки фрукти не стануть м'якими, але все ще збережуть свою форму, близько 10 хвилин. Додайте в сковороду борошно, перемішайте і повністю остудіть. (Розкладіть суміш на блюдо тонким шаром, щоб вона швидше охолола).
Складіть яблучну суміш поверх і по краю охолодженого пирога (безпосередньо на вершині начинки з пекана), залишаючи невелику лунку в центрі пирога.
Потім збийте в середній мисці гарбуз (використовуйте заздалегідь приготоване гарбузове пюре), вершки, цукор, куряче яйце і спеції. Вилийте начинку в центр пирога (безпосередньо зверху наповнення пекана) з яблуками як межа.
Надішліть пиріг в духовку і випікайте до тих пір, поки гарбузовий центр не буде злегка підрум'янений, від 50 хвилин до 1 години. Якщо кірка буде ставати занадто коричневою, накрийте її фольгою. Дайте пирогу повністю охолонути на підставці.
Посипте раніше підготовлену частину пекана поверх випічки, наближаючи максимально до яблучної начинки. Наріжте готовий яблучно - гарбузовий пиріг скибочками і подавайте зі збитими вершками до столу.
Випадкові рецепти