Укр
Рус
Оцет Маринади Молдавська кухня

Яблучний оцет домашній

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

593 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Яблучний оцет домашній - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Молдавська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Домашній яблучний оцет не тільки смачніше, але і його легко і економно приготувати. Дізнайтеся, чому і як приготувати власний оцет зі шматочків яблук. Цей продукт - один з тих основних продуктів у коморі, які багато людей використовують для приготування їжі, прибирання або для поліпшення здоров'я. Є багато причин, за якими ви можете зробити свій власний яблучний оцет, а не купувати його в магазині.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Яблучний оцет домашній" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи20.5 гр.
  • Калорії85 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Промийте і висушіть яблука, видаліть гнилі ділянки і стебла (ви також можете видалити насіння.) Яблука наріжте невеликими шматочками і викладіть на дно скляної банки.

Крок - 1
02

Додайте трохи цукру на кожне використовуване яблуко. Перемішайте. Залийте яблука і цукор водою, поки вони повністю не покриються. Якщо ви будете використовувати пивні дріжджі і хочете вбити будь-які конкуруючі дикі дріжджі, нагрійте суміш до температури вище 160 градусів протягом декількох хвилин. Дайте суміші охолонути, а потім додайте вибрані дріжджі. При бажанні додайте трохи оцту, щоб прискорити процес і запобігти утворенню небажаної плісняви ​​і бактерій.

Крок - 2
03

В ідеалі яблука повинні залишатися під поверхнею води, щоб запобігти утворенню цвілі. Ви можете придавити їх мискою чи диском для бродіння. Накрийте суміш чистою тканиною або паперовими рушниками, щоб пропустити повітря і вберегти від комах. Бродіння починається. У перші дні зніміть тканину і перемішуйте суміш кілька разів на день. (Обов'язково накривайте його знову, як тільки закінчите кожен раз.)

Крок - 3
04

Як тільки яблука впадуть на дно банки, вам більше не потрібно перемішувати суміш. Через кілька днів, коли суміш перестане пузиритися, ви можете процідити яблука, якщо хочете. Видаліть тверді частинки яблука, переливаючи суміш через лійку з ситечком в скляні пляшки.

Крок - 4
05

Щоб отримати більше оцту з яблук, викладіть їх в миску, застелену тканиною. Підніміть краї тканини і відіжміть, видавлюючи надлишки оцту. Цей домашній яблучний оцет найкраще зберігати в прохолодному темному місці. Ви можете зберігати його в холодильнику, але це не обов'язково. Прохолодні температури допомагають запобігти подальшому бродінню. Щоб правильно витримати оцет, вам потрібно якомога менше вільного простору. Ось чому ідеально підходять пляшки.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Самса з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Самса з листкового тіста 40 6 3 з 5 - детальніше -
Борщ з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з томатною пастою 70 5 3 з 5 - детальніше -
Легкий соус тартар - покроковий рецепт, фото 1 Легкий соус тартар 15 1 2 з 5 - детальніше -
?>