Сьогодні ми готуємо яблучний пиріг, насичений торт з дуже гладкою текстурою, легким і дуже соковитим інтер'єром, а також чудовим смаком і ароматом яблука. Його приготування також дуже просте.
Для початку, розіб'ємо в миску яйця, додамо щіпку солі і цукор. Зіб'ємо міксером, почнемо на малій швидкості, поки цукор дещо не інтегрується, а потім піднімемося на максимальну швидкість. Ми повинні збивати протягом декількох хвилин, поки не побачимо, що суміш досить кремова і вона збільшилася в обсязі вдвічі.
Поступово додаємо молоко, підливаючи його в суміш і збиваючи на малій швидкості. Ми також додамо масло і знову перемішаємо, продовжуючи на малій швидкості. Масло має бути розтопленим, але не гарячим, інакше суміш може згорнутися. Так само додамо ванільний екстракт.
В іншій мисці ми змішаємо борошно і дріжджі, а також додамо їх в суміш. Найкраще це робити через сито, щоб борошно розсипалося, і знову перемішати. Ми можемо робити це міксером на малій швидкості, роблячи м'які і обволікаючі руху, так ми зробимо тісто більш повітряним і соковитим.
Тепер приступимо до приготування яблук. Їх потрібно очистити, видалити серцевину і нарізати дуже тонкими скибочками. Найкраще використовувати мандоліну, але якщо у вас її немає, не хвилюйтеся, тому що їх ідеально можна очистити за допомогою гострого ножа.
Після того, як ми наріжемо всі яблука, ми додамо їх в суміш, яку раніше приготували і перемішаємо, щоб часточки добре розподілилися.
Все, що нам залишилося зробити, це вилити приготоване тісто у форму, в якій ми хочемо спекти пиріг. Використовуйте прямокутну форму розміром приблизно 28 х 21 см, вкриту папером для випічки. Ставимо яблучний пиріг в духовку, яку необхідно попередньо розігріти, і запікаємо при температурі близько 180 градусів, поки не побачимо, що пиріг застиг, на приготування йде близько 50 хвилин, але час сильно варіюється в залежності від духовки.
Витягнувши яблучний пиріг «В гостях у бабусі» з духовки, даємо йому охолонути і безпосередньо перед подачею на стіл посипаємо всю поверхню шаром цукрової пудри.
Випадкові рецепти