Укр
Рус
Шарлотка Випічка Французька кухня

Яблучна шарлотка

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

933 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Яблучна шарлотка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ось ще один відмінний рецепт карамелізованої яблучної шарлотки, яка випікається, а потім перевертається верх ногами. Випічка за цим рецептом надасть вам не тільки прекрасний смак, а ще й естетичну насолоду.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Яблучна шарлотка" (на 100 грам)

  • Білки0.9 гр.
  • Жири10.2 гр.
  • Вуглеводи23.9 гр.
  • Калорії162 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть від шкірки яблука, розріжте їх навпіл і видаліть серцевини кінчиком ножа для очищення овочів.

Крок - 1
02

В розпечену сковорідку на плиті укладіть вершкове масло, щоб воно розтануло. Додайте цукрову пудру і акуратно перемішайте за допомогою лопатки, поки обидва інгредієнти не будуть добре перемішані. Повинна вийти коричнева карамель, але будьте обережні, щоб вона не потемніла занадто сильно, це може надати гіркий смак вашому майбутньому пирогу.

Крок - 2
03

Викладіть половинки нарізаних яблук в сковорідку на теплу карамель. Притримуйте їх спочатку пальцями, щоб тримати їх у вертикальному положенні, потім притисніть щільно їх один до одного. Якщо ще є яблука, поріжте їх на більш дрібні шматочки і помістіть зверху. Додайте корицю (це за бажанням). Томіть вміст сковороди протягом десяти хвилин на сильному вогні. Таким чином, яблука пропекуться і будуть добре просочені карамеллю.

Крок - 3
04

Викладіть на присипаний борошном стіл готове тісто, а потім качалкою розкачайте в пласт, товщиною 3 або 4 мм, трохи більший, ніж діаметр тарілки. Щоб упевнитися в розмірі пласта тіста, можна використовувати коло для пирога, яке трохи більше (на 2-3 см з кожного боку), ніж форма для пирога, і виріжте коло з тіста.

Крок - 4
05

Акуратно візьміть коло з тіста руками і покладіть його на все ще гарячі яблука. Щільно укладіть у форму виступаючі краї тіста, не соромлячись штовхати їх пальцями. Натисніть долонями рук, щоб приклеїти яблучну начинку і розташувати фрукт в нижній частині форми. По центру майбутньої випічки утворіть невеликий отвір, щоб виходив пар під час приготування.

Крок - 5
06

Випікайте страву в попередньо розігрітій духовці (180-200 градусів) протягом 20-25 хвилин до повного приготування. Цей час приготування може варіюватися в залежності від потужності духовки. Тісто має добре запектися і придбати коричневий відтінок, а карамель почне підніматися з боків.

Крок - 6
07

Далі накрийте форму з готовою випічкою блюдом для сервірування з невеликою облямівкою, а потім одночасно візьміть дві посудини двома сухими тканинами і переверніть все разом швидким, але контрольованим рухом.

Крок - 7
08

Усуньте ще гарячу форму для випічки і ви, нарешті, зможете побачити цю красиву яблучну шарлотку. Бажано випічку вживати теплою зі столовою ложкою вершків або кулькою ванільного морозива.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Свинячий паштет - покроковий рецепт, фото 1 Свинячий паштет 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп-пюре з гарбуза з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з гарбуза з вершками 50 6 2 з 5 - детальніше -
Закусочний торт багатошаровий - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт багатошаровий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Багет з сиром і зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Багет з сиром і зеленню 55 1 3 з 5 - детальніше -