Ось хто не згоден, що харчування взагалі без спецій і приправ було б до банальності нудним? А от чи варто додати будь-які пряні компоненти, і цілком можна примудритися з самої простої страви зробити шедевр. Не останнє місце в когорті всіх кулінарних добавок займають всілякі соуси. Особлива популярність належить Вустерському соусу. Цей соус, мабуть, один з найбільш легендарних в англійській кухні, знаменитий в ресторанах і, як правило, готується в промислових масштабах. Але ми все ж запропонуємо вам вустерский соус готувати вдома, і ось вам - кулінарний рецепт.
Хоч вустерский соус досить знаменитий і його рецепт вважається нерозкритою таємницею, все ж в домашніх умовах його приготувати цілком доступно і не так вже й складно. Взагалі, в класичному рецепті вустерського соусу використовується до 40 інгредієнтів, можете уявити чого там тільки немає. В результаті виходить така пекуча суміш, що відмінно прикрашає алкогольний коктейль «Кривава Мері», а також широко відомий салат «Цезар». Звичайно, ми такої кількості продуктів використовувати не будемо, проте про головний принцип забувати не варто. Це - дотримання почуття міри, і все ж давайте повернемося до реалій і вустерский соус готуємо вдома. Цілком можливо, що в багатьох виникає питання навіщо займатися таким складним рецептом, можу відповісти - це смачно, дешевше, ніж в магазині, та й просто цікаво. Отже, приступимо. У каструлю вливаємо яблучний оцет і додаємо воду.
Тепер доливаємо ще соєвого соусу, а також соус рибний. Додаємо в каструлю рідкий дим і приступимо до сухим приправ.
У рідку суміш засипаємо мелений імбир і гірчицю. Далі сиплемо цибульний і часниковий порошок, а також мелений чорний перець.
Після всього цього додаємо в каструлю з іншими інгредієнтами кілька крапель рідкого цукру, який до речі, можна замінити звичайним цукром.
І на завершення кидаємо пару зерен гвоздики. За допомогою вінчика добре змішуємо всі інгредієнти і на слабкому вогні доводимо до кипіння. Варимо в такому режимі буквально хвилини 3, після чого вимикаємо вогонь і охолоджуємо наш приготований соус.
Далі проціджуємо соус через ситечко, а готовий вустерский соус переливаємо в скляну банку, яка закривається щільною кришкою. Цей соус відмінно підкреслить смак м'ясних смажених і тушкованих страв, прикрасить новими смаковими якостями гарячі закуски, бутерброди і навіть гарніри. Зберігаємо вустерский домашній соус в холодильнику.
Випадкові рецепти