Укр
Рус
Вустерський Соуси Корейська кухня

Вустерширський соус

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

667 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Вустерширський соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Якщо вам захотілося приготувати щось пікантне, пропонуємо вам рецепт вустерширського соусу. Його кисло - солодкий смак з відтінками рибних продуктів вам обов'язково сподобається. Цей ферментований английский соус можна використовувати для приготування риби, м'яса, овочів, різних маринадів і т. д.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вустерширський соус " (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири0.7 гр.
  • Вуглеводи39.5 гр.
  • Калорії176 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування вустерширського соусу почніть з наступного. Візьміть чисту суху сковорідку, насипте в неї зерна гірчиці, чорний перець горошком, гвоздику і кардамон. Розріжте паличку кориці на шматочки довільної форми і так само киньте в сковороду. Увімкніть на плиті маленький вогонь і помістіть на неї сковорідку зі спеціями. Прогрійте їх для кращого аромату.

Крок - 1
02

Так само вам знадобиться таке пристосування, як блендер. Налийте в чашу блендера яблучний і солодовий оцет, киньте перець чилі, анчоуси.

Крок - 2
03

Візьміть велику цибулю - шалот, почистіть її від лушпиння і помийте під прохолодною водою. Розріжте на кілька частин і киньте в чашу блендера. Те ж саме зробіть і з часником.

Крок - 3
04

Відріжте потрібну кількість кореня імбиру, почистіть його і помийте під проточною водою. Наріжте на кухонній дошці пластинками. Надішліть подрібнений імбир до решти інгредієнтів. І ще додайте трохи солі. Збийте блендером до однорідної консистенції.

Крок - 4
05

Дістаньте чисту глибоку сковорідку і вилийте в неї масу, отриману в блендері. Поставте сковороду на невеликий вогонь. Сюди ж додайте мелясу. Її ще називають чорна патока - сиропообразна рідина темного кольору зі специфічним запахом.

Крок - 5
06

У сковорідку висипте прогріті раніше спеції: зерна гірчиці, чорний перець горошком, гвоздику, кардамон, корицю. Все ретельно перемішайте за допомогою вінчика. Киньте концентрат тамаринду, соєвий соус і лавровий лист. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

Крок - 6
07

Варіть соус на слабкому вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи. Після цього додайте свіжовичавлений сік лайма і ще раз перемішайте.

Крок - 7
08

Приготуйте заздалегідь баночки для соусу, вони повинні бути чистими і сухими. Розлийте по банках зварений соус і щільно закрийте кришкою. Поставте охолоджуватися в прохолодне місце протягом кількох тижнів.

Крок - 8
09

Через два тижні дістаньте баночки з соусом. Візьміть ситечко і процідіть через нього соус, щоб позбутися від твердих часток. Розлийте готовий вустерширський соус по чистим баночкам і зберігайте в холодильнику. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пиріг з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з капустою 50 5 4 з 5 - детальніше -
Желе шарами - покроковий рецепт, фото 1 Желе шарами 80 3 3 з 5 - детальніше -
Нутелла в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла в домашніх умовах 45 3 3 з 5 - детальніше -
Сушені фрукти - покроковий рецепт, фото 1 Сушені фрукти 20 1 2 з 5 - детальніше -