Якщо вам захотілося приготувати щось пікантне, пропонуємо вам рецепт вустерширського соусу. Його кисло - солодкий смак з відтінками рибних продуктів вам обов'язково сподобається. Цей ферментований английский соус можна використовувати для приготування риби, м'яса, овочів, різних маринадів і т. д.
Приготування вустерширського соусу почніть з наступного. Візьміть чисту суху сковорідку, насипте в неї зерна гірчиці, чорний перець горошком, гвоздику і кардамон. Розріжте паличку кориці на шматочки довільної форми і так само киньте в сковороду. Увімкніть на плиті маленький вогонь і помістіть на неї сковорідку зі спеціями. Прогрійте їх для кращого аромату.
Так само вам знадобиться таке пристосування, як блендер. Налийте в чашу блендера яблучний і солодовий оцет, киньте перець чилі, анчоуси.
Візьміть велику цибулю - шалот, почистіть її від лушпиння і помийте під прохолодною водою. Розріжте на кілька частин і киньте в чашу блендера. Те ж саме зробіть і з часником.
Відріжте потрібну кількість кореня імбиру, почистіть його і помийте під проточною водою. Наріжте на кухонній дошці пластинками. Надішліть подрібнений імбир до решти інгредієнтів. І ще додайте трохи солі. Збийте блендером до однорідної консистенції.
Дістаньте чисту глибоку сковорідку і вилийте в неї масу, отриману в блендері. Поставте сковороду на невеликий вогонь. Сюди ж додайте мелясу. Її ще називають чорна патока - сиропообразна рідина темного кольору зі специфічним запахом.
У сковорідку висипте прогріті раніше спеції: зерна гірчиці, чорний перець горошком, гвоздику, кардамон, корицю. Все ретельно перемішайте за допомогою вінчика. Киньте концентрат тамаринду, соєвий соус і лавровий лист. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
Варіть соус на слабкому вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи. Після цього додайте свіжовичавлений сік лайма і ще раз перемішайте.
Приготуйте заздалегідь баночки для соусу, вони повинні бути чистими і сухими. Розлийте по банках зварений соус і щільно закрийте кришкою. Поставте охолоджуватися в прохолодне місце протягом кількох тижнів.
Через два тижні дістаньте баночки з соусом. Візьміть ситечко і процідіть через нього соус, щоб позбутися від твердих часток. Розлийте готовий вустерширський соус по чистим баночкам і зберігайте в холодильнику. Смачного!
Випадкові рецепти