Укр
Рус
Волован Закуски Італійська кухня

Воловани з мідіями

( 5.0000 5 57 7 оцінок)
778 - переглядів
60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Воловани з мідіями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Для святкових страв всім подобається знаходити якісь особливі рецепти, вони можуть нагадувати нам про минулі роки. Волован з мідіями є одними з них.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Воловани з мідіями" (на 100 грам)

  • Білки7.2 гр.
  • Жири5.7 гр.
  • Вуглеводи6.3 гр.
  • Калорії108 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Мідії в мушлях помістіть в глибоку каструлю, залийте водою і відправте на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння, а потім, постійно мішаючи, варіть мідії, до розкриття всіх черепашок, близько 10-15 хвилин. Потім процідіть мідії через дрібне сито, відцідив і залишивши в каструлі воду, в якій варилися морепродукти.

Крок - 1
02

Потім очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її дрібними квадратами. Далі відправте подрібнену цибулю в каструлю з раніше відцідженою водою, в якій варилися мідії.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від лушпиння часник, а потім за допомогою ножа трохи його роздушіть, і відправте в каструлю до цибулі. Сюди ж закиньте попередньо вимитий і нарізаний досить великими шматками помідор.

Крок - 3
04

Далі звільніть від хвостика і нутрощів болгарський перець (бажано зелений), наріжте невеликими шматками і теж відправте в каструлю до решти інгредієнтів. Засипте так само в каструлю, заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки.

Крок - 4
05

Тепер очистіть від панцира креветки. Потім відправте лушпиння панцира в спеціальну ступку і трохи її розімніть за допомогою товкучки. Прим'яте лушпиння з креветок відправте теж в каструлю.

Крок - 5
06

Тепер добре посоліть вміст каструлі, поперчіть чорним меленим перцем, залийте ще водою з мідій і відправте на плиту. Доведіть до кипіння і варіть.

Крок - 6
07

Потім викладіть на обробну дошку філе скумбрії (можна використовувати і іншу рибу) і наріжте його великими шматками. Помийте під проточною водою печериці, а потім так само наріжте на невеликі шматки.

Крок - 7
08

За цей час всі продукти в каструлі досить приварилися. Акуратно за допомогою ополоника виберіть практично весь утворившийся бульйон з каструлі і перелийте в невелику ємність.

Крок - 8
09

Далі на присипану борошном поверхню викладіть готове листкове тісто, і за допомогою качалки розкачайте його в тонкий пласт. Потім спеціальною круглою формою виріжте на тісті невеликого розміру круглі заготовки.

Крок - 9
10

На частині заготовок з тіста акуратно видавіть з допомогою меншого діаметру форми кола, які потім помістіть на цілі заготовки. За допомогою вилки створіть дрібні надрізи на тісті, а потім покладіть заготовки на застелений пергаментним папером деко, змастіть збитим жовтком, і відправте в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 15 хвилин.

Крок - 10
11

Далі помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і прогрійте. Надішліть в гаряче масло, раніше нарізані печериці і обсмажуйте, постійно помішуючи, до легкої кірки на них і зміни відтінку.

Крок - 11
12

Тепер відправте ще одну сковороду на плиту, укладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Викладіть в масло раніше нарізані шматки скумбрії і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до легкої золотистості на продукті.

Крок - 12
13

Далі помістіть глибоку сковороду на плиту і розтопіть в ній вершкове масло. Потім засипте в масло просіяне борошно і швидко мішайте, до утворення однорідної густої маси.

Крок - 13
14

Потім залийте в каструлю раніше відціджений бульйон, додайте мідії і попередньо очищені креветки. Далі додайте в каструлю раніше обсмажені гриби і скумбрію і, ретельно все перемішавши, мтоміть вміст близько 7 хвилин.

Крок - 14
15

Тепер в підготовлених і охолоджених заготовках з тіста виріжте середину. Покладіть акуратно всередину заготовок, раніше підготовлену начинку з каструлі, і подавайте до столу ароматні і ситні воловани з мідіями і морепродуктами.

Крок - 15

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Воловани з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з мідіями 60 4 3 з 5 - детальніше -
Простий пиріг в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Простий пиріг в мультиварці 85 4 3 з 5 - детальніше -