Всякий раз, коли складається меню для свята, так і хочеться придумати щось таке, що змогло б порадувати всіх гостей і близьких. Звичайно, я не сумніваюся в те, що кожен, хто вміє готувати, має в своєму кулінарному арсеналі варіанти страв, а тим більше закусок, які завжди просто змітають зі столу. Але, мабуть, однією з найбільш вдалих знахідок для вас можуть стати воловани - тарталетки з листкового тіста. Такі кошики можна наповнювати всілякими начинками, в основному несолодкими закусками. Лише декілька зусиль і красива апетитна закуска вам забезпечена.
Тісто можна використовувати традиційне листкове, заморожене, хоча його можна зробити і самостійно. Тому, трохи зусиль і апетитна закуска гідно прикрасить ваш святковий стіл. Звичайно, не зайвим буде знати, що тісто потрібно розморожувати правильно, тобто поступово, а не в мікрохвильовці. Розморожене тісто викладаємо на поверхню, посипану борошном і розгортаємо в прямокутний пласт.
Тепер беремо круглу форму діаметром 10 см і видавлюємо 8 круглих коржів, а потім в половині з них ще кружечки поменше в діаметрі. Залишки тіста знімаємо.
Тепер кружки, які побільше, змащуємо збитим яйцем і викладаємо зверху подвійні коржики. Підготовлені форми акуратно перекладаємо на деко, застелений пергаментним папером.
Далі знову змащуємо кожен кружок тіста яйцем і робимо на внутрішніх кружочках тонкі надрізи ножем. Відправляємо деко в духовку і випікаємо воловани-тарталетки протягом 10 хвилин при температурі 210 градусів, а потім знижуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще 15 хвилин.
Тепер приступаємо до підготовки начинки для наших тарталеток. У сотейник кладемо вершкове масло і, помішуючи вінчиком, розтоплюємо.
Потім кидаємо туди борошно і змішуємо з маслом, після чого доливаємо трохи бульйону і добре перемішуємо вінчиком в однорідну масу для грудочок.
Далі вливаємо вершки і невелику кількість оливкової олії, змішуємо до утворення густої кремоподібної маси, а потім кидаємо туди шматочки м'яса криля. Ще все добре змішуємо, доводимо до кипіння, а потім переливаємо суміш у блендер і добре збиваємо.
Тепер переходимо до наступного етапу. Чистимо і миємо гриби, найкраще білі, але молоденькі, а потім нарізаємо невеликими скибочками.
Ріжемо шматочками морські гребінці і дрібно шаткуємо невелику цибулину. У сковорідці розтоплюємо вершкове масло і трохи пасеруємо в ньому нашатковану цибулю. Потім додаємо туди нарізані гриби і готуємо ще 5 хвилин.
Далі викладаємо в сковорідку морські гребінці і обсмажуємо все разом ще 3 хвилини, помішуючи дерев'яною ложкою. Після всього вливаємо до грибів приготовлену раніше пасту і перемішуємо.
Тепер беремо випечені з тіста тарталетки, знімаємо верх, а в кошик викладаємо підготовлену начинку. Накриваємо зверху кришечкою з тіста і посипаємо нарізаною зеленою цибулею. При подачі воловани - тарталетки з листкового тіста прикрашаємо зеленню петрушки.
Випадкові рецепти