Млинці з сиром - обов'язкова страва на Масляну. До того ж саме млинці з сирною начинкою у нас найбільш популярні. Тому для різноманітності пропонуємо зробити не звичайні, а зелені млинчики з сиром, причому солодкі. Подробиці їх приготування читайте в рецепті.
Шпинат вимийте, просушіть, обірвіть листочки і відправте в миску. Туди ж влийте рослинне масло. Перебийте інгредієнти занурювальним блендером до однорідності.
У шпинатне пюре додайте яйця, сіль і трохи молока. Знову перебийте блендером. В отриману шпинатну суміш всипте приблизно 1/3 від загального обсягу борошна і перебийте блендером, щоб шпинат краще подрібнити.
Коли маса стане однорідною, додайте борошно, що залишилося і молоко, влийте газовану воду і знову збийте блендером. Тісто для млинців готове. Поки відставте його в сторону і займіться начинкою. Вона може бути солоною, але ми вибрали солодкий варіант.
У миску з сиром відправте цукрову пудру. Лимон вимийте, розріжте навпіл і вичавіть сік прямо в начинку. Влийте ванільний екстракт і розімніть інгредієнти виделкою до однорідності.
Покладіть в сир сметану і перемішайте вилкою. Спробуйте начинку на смак і, якщо треба, додайте ще трохи цукрової пудри.
Поставте сковороду на плиту і змастіть рослинною олією. Коли воно розігріється, вилийте туди трохи млинцевого тіста і рівномірно розподіліть по дну.
Коли низ схопиться, переверніть млинець і обсмажте з іншого боку. Продовжуйте смажити зелені млинці, поки не закінчиться тісто. Готові викладайте стопкою на тарілку.
Потім на кожен млинець кладіть трохи сирної начинки, розмазуйте ножем по поверхні і звертайте начинені млинці рулетом. Зелені млинці з сиром виглядають по-весняному свіжо і нарядно. При цьому вони дуже смачні. Смачного!
Випадкові рецепти