Чарівний смак вівсяного печива знайомий нам з дитинства. Ніжні, хрусткі печеньки і сьогодні відмінно виглядають з чашкою кави, чаю або молока. Їх люблять дорослі, і на відміну від вівсяної каші, вони припадають до смаку дітлахам. Сьогодні рецептів приготування такого печива можна нарахувати дуже багато, адже можна сміливо експериментувати і додавати різні додаткові інгредієнти, щоб зробити смак більш насиченим цікавим. Представляємо вашій увазі чудовий варіант таких ласощів і рекомендуємо приготувати за нашим рецептом вівсяне печиво з медом.
Це печиво - справжня знахідка для господинь, які люблять побалувати своїх рідних смачною і корисною домашньою випічкою. Для того, щоб приготувати вівсяне печиво з медом за цим рецептом, вам потрібно зовсім небагато часу, буквально за якихось півгодини у вас вже буде готове це частування. Отже, насамперед потрібно підготувати всі компоненти. Дане печиво є смачне асорті з безлічі інгредієнтів, які в такому поєднанні виглядають ну дуже вдало. Отже, для початку потрібно очистити (при необхідності) горіхи, а потім подрібнити їх. Також шоколад потрібно нарізати дрібними шматочками.
Вершкове масло повинно бути рідким, тому його потрібно розтопити. Ну і яйце збиваємо в окремій ємності.
Тепер, коли всі складові для нашого печива готові, приступаємо безпосередньо до приготування тіста. В даному випадку тісто не зовсім буде схоже на тісто в звичному для нас розумінні, це скоріше гарна суміш. Отже, перш за все в глибоку ємність просіюємо стакан пшеничної муки. Потім додаємо цукор і вівсяні пластівці і перемішуємо все.
Далі кидаємо вівсяні і пшеничні висівки і теж перемішуємо. Після цього відправляємо в ємність насіння кунжуту і насіння і знову перемішуємо вміст.
На наступному етапі вливаємо розтоплене вершкове масло. Тепер дуже ретельно перемішуємо всі інгредієнти між собою, щоб вони повністю покрилися маслом.
Після цього повторюємо процедуру, додавши яйце. Далі по черзі додаємо горіхи, шоколад і журавлину, поетапно перемішуючи вміст.
Останнім в наше тісто додаємо мед. Краще якщо мед буде м'яким і рідким. Ще раз перемішуємо всі інгредієнти до однорідності. У нас виходить густа, але при цьому в'язка маса, з якої ми і будемо пекти наше печиво. Деко змащуємо вершковим маслом, при необхідності застилаємо його пекарським папером.
Тепер формуємо печеньки. Набираємо в руку трохи суміші (приблизно столову ложку з гіркою), гарненько придавлюємо її, щоб надати форму і викладаємо на деко.
Випікати вівсяне печиво потрібно всього 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. В результаті у нас виходить неймовірно красиве вівсяне печиво з медом, яке сміливо можна назвати витвором кулінарного мистецтва. Ніжні, хрусткі, але при цьому м'які і соковиті печеньки обов'язково порадують ваших домочадців і гостей.
Випадкові рецепти