Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Вівсяна каша з маслом

( 4.8000 4 515 15 оцінок)

3190 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Вівсяна каша з маслом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Дієта Дюкана

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Зовсім не хочу розповідати про те, наскільки корисна чи ні вівсянка. Адже, те, що цей продукт низькокалорійний, але поживний знає кожна людина, яка піклується про своє здоров'я. А внаслідок того, що вівсяна крупа не тільки смачна і ситна, а ще й корисна, з неї можна готувати вівсяну кашу, причому з найрізноманітніших рецептів. Такі каші бувають рідкі та густі, солодкі і солоні, а готувати їх одне задоволення. Якщо ви бажаєте приготувати ідеальний для організму сніданок, який наситить його корисними речовинами, наш рецепт вам в цьому обов'язково допоможе. Мінімум зусиль, і вівсяна каша з маслом у вас на столі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вівсяна каша з маслом" (на 100 грам)

  • Білки3.5 гр.
  • Жири4.9 гр.
  • Вуглеводи22.2 гр.
  • Калорії142 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Якщо ви хочете не тільки корисно харчуватися, а ще й відкоригувати вагу, готуйте на сніданок таку кашу і результат вас обов'язково порадує. Єдине, що можна назвати серед недоліків такої їжі - це те, що через пару годин деякі вже відчувають почуття голоду. І хоч приготування каші на перший погляд здається справою до банальності простою, все ж варто прислухатися до деяких порад. Адже в процесі приготування просто необхідно дотримуватися співвідношення інгредієнтів, зокрема води і крупи, що залежить від виробника. Та й час приготування каші теж відрізняється, так як деякий вид пластівців вариться буквально кілька хвилин, а інший потрібно готувати півгодини. Перед початком приготування вівсяні пластівці обов'язково потрібно промити, щоб спливло на поверхню води лушпиння. Ну, ось власне і все рекомендації, можемо приступати. Кладемо вівсяні пластівці в каструлю і наливаємо воду. Ставимо каструлю на плиту і доводимо кашу до кипіння.

Крок - 1
02

Потім зменшуємо вогонь, постійно помішуємо і готуємо кашу, поки її консистенція не стане густою, по крайній мірі, хоча б такою, як густа сметана. До речі, якщо є бажання, можна вівсянку ненадовго відправити в духовку і томити там до готовності, а також як варіант - мультиварка.

Крок - 2
03

Під час приготування, обережно солимо кашу і додаємо улюблену кількість цукру.

Крок - 3
04

В самому кінці кладемо столову ложку вершкового масла, і наша каша готова. Звичайно солодку кашу можна готувати і на молоці, але раз ми рекомендуємо її і тим, хто хоче схуднути, краще варити на воді. Щоб вівсяна каша з маслом виглядала яскраво і барвисто, а також мала багатий смак, перед подачею на стіл розкладаємо їжу в тарілки, додаємо свіжі ягоди малини і чорниці, а також горіхи, поливаємо медом. Якщо в наявності не знайшлося свіжих ягід, можна сміливо замінити мороженими або консервованими.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Дині - молочний суп - покроковий рецепт, фото 1 Дині - молочний суп 30 3 2 з 5 - детальніше -
Вишня заморожена - покроковий рецепт, фото 1 Вишня заморожена 20 1 1 з 5 - детальніше -
Ликер 33 - покроковий рецепт, фото 1 Ликер 33 20 2 2 з 5 - детальніше -
Бастурма - покроковий рецепт, фото 1 Бастурма 180 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сметана - покроковий рецепт, фото 1 Сметана 15 1 1 з 5 - детальніше -
Ескалоп з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Ескалоп з грибами 40 2 3 з 5 - детальніше -
Яблука заморожені - покроковий рецепт, фото 1 Яблука заморожені 35 1 2 з 5 - детальніше -
Запечене стегно індички - покроковий рецепт, фото 1 Запечене стегно індички 75 2 3 з 5 - детальніше -