Вівсяне печиво - смачний і корисний десерт, особливо якщо його готувати з цільного зерна, як в даному рецепті. Щоб зробити печиво ще більш смачним і ароматним, ми додали в тісто трохи кориці і шоколаду. Вийшло чудове поєднання смаків, яке приносить задоволення і піднімає настрій на весь день
У миску для змішування покладіть розм'якшене вершкове масло, коричневий цукор і мед. Вершкове масло при бажанні можна замінити кокосовим, замість коричневого цукру взяти звичайний білий, а замість меду - агавових або кленовий сироп. Перемішайте інгредієнти, щоб суміш стала однорідною.
Додайте яйце, воду і ванільний екстракт і знову перемішайте. Щоб було зручніше, візьміть вінчик.
В окремій тарілці змішайте цельнозернове борошно з сіллю, содою і вівсяними пластівцями. Перемішайте і додайте корицю. Якщо немає цільнозернового борошна, візьміть звичайну.
Надішліть суху суміш в миску з маслом, яйцем, цукром і медом. Знову перемішайте, щоб продукти розподілилися рівномірно, але занадто не старайтеся, т. як надлишок клейковини зробить печиво жорстким.
Дрібно поламайте шоколад або купіть готові шоколадні шматочки. Додайте їх в тісто. Разом з шоколадом можна використовувати будь-які добавки: горіхи, сухофрукти, M & Ms і т. п. Все ще раз перемішайте. Тісто для вівсяного печива готове.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Деко застеліть пергаментом. Викладайте на деко по 1 ст. л. тіста на відстані 4-5 см один від одного, т. як. під час випікання печиво збільшиться в об'ємі. Надішліть деко в духовку на 10-20 хвилин (час випічки залежить від духовки).
Коли кружечки придбають золотисто-коричневий відтінок, вівсяне печиво готове. Намагайтеся не перетримати: печиво повинно залишитися м'яким і злегка тягучим. Подавайте його до столу разом з чаєм. Смачного!
Випадкові рецепти