Смачний хрусткий десерт, вишуканий і дивовижний. Вишневий пиріг з безе - це десерт, заснований на повітряній масі, збитих вершках і вишні.
Розігрійте духовку до 200 градусів, а потім застеліть пергаментним папером. Змішайте у великій мисці звичайний цукор з тростинним.
Збийте за допомогою міксера яєчні білки в чистій окремій мисці до отримання однорідної маси, потім додаючи порційно раніше підготовлений цукор, обережно збиваючи, утворіть глянсову однорідну густу масу.
В окремій мисці змішайте оцет, ванільний екстракт і кукурудзяну муку, потім додайте в білкову масу і ретельно збийте в безе.
Викладіть суміш на деко з пергаментом і розкладіть, щоб вийшов круг діаметром близько 22 см. Поставте деко з вмістом в духовку і зменшіть температуру до 150 градусів. Випікайте вміст протягом 1 години 30 хвилин до золотистого кольору, потім вимкніть духовку, відкрийте дверцята і залиште безе всередині повністю охолонути.
Помістіть вишневий сік і цукрову пудру в глибоку каструлю і обережно нагрійте, помішуючи, щоб розчинити сипучий інгредієнт.
Додайте в каструлю лемонграсс (якщо використовуєте), включіть сильніше вогонь і залиште вміст томитися на 10 хвилин, поки сік скоротиться вдвічі.
Відкладіть декілька вишень для прикраси, потім розділіть кожну ягоду навпіл і побийте трохи кісточки, щоб розчавити (можна не використовувати зовсім). Додайте половинки вишні в каструлю до загальної маси і варіть приблизно 2 хвилини, потім вимкніть вогонь і дайте вмісту ємкості охолонути.
Для подачі, збийте з допомогою вінчика густі вершки з цукром, до однорідної густої маси. Викладіть збиті вершки на основу з безе і рівномірно розподіліть густим шаром.
Потім рясно полийте поверх вершків і безе раніше приготовлену і охолоджену вишневу суміш, потім прикрасьте зверху залишеними свіжими ягодами і подавайте вишневий пиріг з безе до святкового столу.
Випадкові рецепти