Укр
Рус
Варення Консервування Литовська кухня

Вишня у власному соку

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

663 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Вишня у власному соку - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Литовська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Чудове доповнення до десертів, тортів або тістечок. Смак цієї вишні у власному соці приголомшливий, в зимові дні він нагадає вам про смак літа. Дуже рекомендуємо і бажаємо смачної їжі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вишня у власному соку" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи16 гр.
  • Калорії72 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться підготовкою ягоди. Для цього, свіжу вишню промийте ретельно в холодній воді і переберіть, викидаючи гнилі ягоди. Потім обережно, за допомогою спеціального пристосування видаліть кісточки з кожної ягоди.

Крок - 1
02

Покладіть вишню без кісточки в окрему велику миску (бажано емальовану). Засипте ягоди в мисці половиною цукру. Залиште ягоду в цукрі стояти в прохолодному місці (накривши кришкою або рушником), до тих пір, поки з неї не потече сік, потім додайте в миску решту цукру, час від часу помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.

Крок - 2
03

Вишні без соку викладіть щільно в заздалегідь простерилізовані банки, зверху налийте сік, який випустила ягода раніше.

Крок - 3
04

Накрийте баночки харчовою плівкою, закрутіть зверху кришку і відправте ємність в мікрохвильовку, ставте на повну потужність приблизно на 20 хвилин. тобто поки ви не побачите, що сік почне кипіти. Час закипання може варіюватися, в тому числі залежить від розміру банок, тому будьте обережні, щоб не нагрівати банки занадто сильно, так як може виникнути дуже високий тиск, який призведе до того, що лопне ємність. Після закипання залиште банки трохи охолонути в мікрохвильовці, потім вийміть їх і переверніть догори дном.

Крок - 4
05

Сік, що залишився після вилучення черешні, процідіть через сито в каструлю, доведіть його до кипіння. Далі зменшіть вогонь до мінімуму, потім зніміть сік з вогню і варіть без кришки, поки він не зменшиться приблизно на ¼. Під час варіння піну час від часу знімайте, сік повинен бути повністю чистим.

Крок - 5
06

Далі залийте ще гарячий сік в банки, які відправте в мікрохвильову піч, і виконайте ту ж процедуру, що і з вишньою раніше, за винятком того, що час закипання буде коротше, тому що сік уже гарячий. Вишня у власному соку приголомшливо смачна. Вона є прекрасним доповненням до тортів і десертів.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грінки до пива - покроковий рецепт, фото 1 Грінки до пива 30 4 2 з 5 - детальніше -
М’ясний бульйон в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний бульйон в мультиварці 90 6 3 з 5 - детальніше -
Біляші на дріжджах - покроковий рецепт, фото 1 Біляші на дріжджах 70 4 3 з 5 - детальніше -
Французькі тости - покроковий рецепт, фото 1 Французькі тости 25 3 2 з 5 - детальніше -