Укр
Рус
Варення Консервування Українська кухня

Вишня у власному соку з цукром на зиму

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

787 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Вишня у власному соку з цукром на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня, Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Вишня у власному соку з цукром на зиму - простий, зручний і універсальний спосіб збереження ягід. Пропонуємо легкий і швидкий рецепт вишневої консервації. Вишня в сиропі виходить дуже смачною. Її можна використовувати в десертах, варити на її основі соуси і компоти, додавати у випічку, начиняти ягодами пиріжки і вареники - словом, робити все те ж саме, що і зі свіжою вишнею.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вишня у власному соку з цукром на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи23.6 гр.
  • Калорії101 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Переберіть вишню, видаліть м'які і зіпсовані ягоди, а якісні ретельно вимийте і висушіть. На цьому етапі краще витягти з вишні кісточки, щоб полегшити її використання в майбутньому. Робити це необов'язково, але ми б радили, тим більше що в вишневих кісточках міститься синильна кислота - сильна отрута. Тому видалити їх - це ще і питання безпеки. Підготовлену вишню пересипте в вогнетривку ємність, всипте цукор і перемішайте, щоб вони рівномірно розподілилися між ягодами.

Крок - 1
02

Надішліть ємність на плиту і варіть вишню на тихому вогні, поки вона не стане м'якше і не дасть сік (приблизно 20-25 хвилин). Помішуйте вміст каструлі, щоб цукор розійшовся, а вишня не пригоріла

Крок - 2
03

Попередньо простерилізуйте банки і кришки для консервації будь-яким зручним для вас способом: в духовці, на пару, в окропі. Гарячу вишню разом з утвореним під час варіння сиропом розлийте по стерилізованим банкам і щільно закрийте кришками.

Крок - 3
04

Поставте закриті банки догори дном і дайте заготівлі повністю охолонути. Вишня у власному соку з цукром на зиму готова. Зберігати її потрібно в темному прохолодному місці (коморі, льосі, гаражі, холодильнику). Вишня за цим рецептом виходить дуже смачною, але, якщо переживаєте через кислоти, можете покласти трохи більше цукру. Смачного!

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грецький салат з беконом - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат з беконом 45 4 3 з 5 - детальніше -
Бургер з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Бургер з яловичиною 45 2 2 з 5 - детальніше -
Пісочне печиво з шоколадом - покроковий рецепт, фото 1 Пісочне печиво з шоколадом 50 3 2 з 5 - детальніше -
Бурякові котлети - покроковий рецепт, фото 1 Бурякові котлети 35 3 3 з 5 - детальніше -