Ні для кого не секрет, що кавказька кухня - це виробник найсмачніших м'ясних страв. Вірменія - яскравий представник цього напрямку. Вірменські кулінари знають толк в м'ясі, тому їх рецептами користуються багато. Однією з неймовірних страв вважається вірменський шашлик зі свинини. Головне в цій страві звичайно ж правильний вибір м'яса, але не маловажний і спосіб приготування маринаду. Особливих секретів вірмени не вигадували, але все ж кілька важливих правил існує. Як приготувати по-справжньому смачний і якісний шашлик по-вірменськи читайте нижче.
Класичний вірменський шашлик насправді готується звичайним способом, а головний зміст полягає в хорошому маринаді. Для цього використовується трохи простих продуктів. Цікаво, що вірмени не рекомендують використовувати оцет або майонез. Все набагато простіше. Отже, в окрему ємність, бажано взяти відразу велику емальовану, в якій буде маринуватися шашлик, насипаємо мелену паприку, мелений тмин, чорний мелений перець, сіль і насіння коріандру.
Потім чистимо від лушпиння цибулину і нарізаємо її на шматочки. Можна порізати кубиками, соломкою або півкільцями, це на ваш смак.
Також миємо зелень петрушки і дрібно її шаткуємо, а потім теж кидаємо в ємність зі спеціями. В кінці заливаємо все нерафінованою олією. Якщо у вас є домашнє рослинне масло - це справжня знахідка, сміливо використовуйте його. Після того, як всі інгредієнти для маринаду зібрані, ретельно їх перемішуємо.
Тепер займемося м'ясом. Для вірменського шашлика найкраще підійде свиняча шия або корейка. Звичайно ж воно повинно бути свіжим, так що потрібно не соромитися перевіряти, купуючи свинину. Дуже важливо не купувати заморожене м'ясо. Отже, свинину миємо під водою і сушимо паперовими рушниками. Потім можна зачистити м'якоть від прошарків жиру, жилок або плівок. Нарізаємо свинину на шматки, розміром з куряче яйце.
Після цього складаємо м'ясо в ємність з маринадом і добре перемішуємо, щоб кожен шматочок вкрився ароматною сумішшю. Потім м'ясо потрібно залишити замаринувати. В ідеалі відправити його на ніч в холодильник, але якщо у вас немає стільки часу, тоді залишайте його при кімнатній температурі хоча б на 2 години.
Замариновані шматочки свинини надягаємо на шампур і відправляємо на мангал. Вірменський шашлик обсмажується тільки з двох сторін, тому постійно вертіти шампурами зовсім не потрібно. Готувати його по 10 хвилин з кожного боку, і можна знімати. М'ясо має вийти не засушеним, а соковитим. Для цього вугілля повинні спочатку добре разжаритися, а потім утворить певну сивину, яка повинна просто сипатися.
Готові шашлики знімаємо з мангала і викладаємо на блюдо. Подавати можна на лаваші зі свіжою зеленню і в'яленими овочами, а також з будь-яким гарніром, який ви тільки побажаєте. Головним все одно залишається неймовірний смак м'якеньких, соковитих, ніжних і володіючих п'янким ароматом вірменських шашликів зі свинини.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти