Укр
Рус
Мясо Другі страви Азербайджанська кухня

Вірменський шашлик

( 4.7895 4 538 38 оцінок)

2757 - переглядів
40 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Вірменський шашлик - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня, Турецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: На грилі, На мангалі

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

опис

Шашлики в хорошій компанії - це невід'ємна складова прекрасного відпочинку. Крім відмінного настрою, ми ще і насолоджуємося прекрасним смаком цього м'ясного делікатесу. Шашлик - справжній шедевр кулінарії, але представники східної кухні вважаються одними з найкращих майстрів, які готують м'ясо просто дивовижно. Саме рецепт приготування шашлику по - вірменськи ми пропонуємо вам спробувати разом з нами.   Вважається, що як такого класичного варіанту вірменського шашлику немає, так як в кожному селищі існують свої нюанси. Але ми все ж спробуємо зібрати головні правила і приготувати відмінний вірменський шашлик.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вірменський шашлик" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири4.2 гр.
  • Вуглеводи64.3 гр.
  • Калорії297 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Є багато різних маринадів, які ви можете використовувати, щоб зробити соковитий шашлик, і вони зазвичай варіюються від людини до людини. Проте, в вірменських рецептах один загальний інгредієнт - це пиво. Воно не тільки додає багато смаку, але це також відмінний спосіб пом'якшити ваше м'ясо. Отже, підготуйте маринад, для цього: в кухонний комбайн або блендер відправте заздалегідь очищену від лушпиння і крупно нарізану цибулю.

Крок - 1
02

Потім додайте в чашу блендера зелену цибулю, попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, залийте сік апельсина і лайма, додайте оливкову чи рослинну олію.

Крок - 2
03

Потім залийте в чашу пиво, трохи оцту, вустерширський соус. Потім засипте в маринад кмин, сіль і чорний мелений перець, змішайте всі інгредієнти, до утворення однорідної маси.

Крок - 3
04

Тепер ретельно промийте холодною водою і просушіть паперовим рушником яловичину. Потім наріжте м'ясо невеликими шматками. Покладіть шматочки яловичини в закриваючийся пакет, залийте підготовленим маринадом і щільно закрийте. Добре помасажуйте, щоб переконатися, що яловичина добре покрита маринадом, і дайте їй постояти в холодильнику не менше 4 годин, переважно на ніч.

Крок - 4
05

Після закінчення зазначеного часу нанесіть шматки замаринованої яловичини на шампури. Якщо ви використовуєте дерев'яні шампури, обов'язково замочіть їх у воді не менше ніж на 30 хвилин, перш ніж смажити на грилі, щоб уникнути обгорання.

Крок - 5
06

Надішліть м'ясо на шампурах на розпечений гриль і смажте шашлик на низькому вогні протягом 8-12 хвилин, повертаючи їх кожні 2-3 хвилини, щоб всі сторони були рівномірно просмажені. Такий смачний і соковитий вірменський шашлик подавайте з відвареною картоплею і овочами в супроводі колумбійського гострого соусу, гуакамоле або чімічуррі.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик зі свинини в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини в духовці 65 4 3 з 5 - детальніше -
Зефір рецепт простий - покроковий рецепт, фото 1 Зефір рецепт простий 50 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Шашлик на мінеральній воді - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик на мінеральній воді 60 4 3 з 5 - детальніше -
Закусочний торт млинцевий - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт млинцевий 65 4 3 з 5 - детальніше -
Мус домашній - покроковий рецепт, фото 1 Мус домашній 45 3 3 з 5 - детальніше -
Домашні рибні консерви - покроковий рецепт, фото 1 Домашні рибні консерви 95 1 3 з 5 - детальніше -