Укр
Рус
Перші страви Вірменська кухня

Вірменський суп з квасолею

( 5.0000 5 510 10 оцінок)

890 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Вірменський суп з квасолею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Вірменський суп з квасолею - вегетаріанська перша страва з підвищеним вмістом білка. У супі немає м'яса, але в квасолі так багато рослинного білка, що її називають яловичиною з грядки. Рецепт незамінний для веганів і тих, хто поститься, яким рослинний білок необхідний для імунітету. Вірменський суп з квасолею також сподобається прихильникам правильного харчування і здорового способу життя.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вірменський суп з квасолею" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири1.5 гр.
  • Вуглеводи6.6 гр.
  • Калорії48 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сушений нут висипте в миску і залийте водою. Так само поступіть з квасолею. Замочуйте боби протягом 6 годин. Потім зайву вологу злийте.

Крок - 1
02

Пересипте нут з квасолею в каструлю і влийте воду так, щоб вона покрила боби приблизно на висоту пальця. Накрийте каструлю кришкою, доведіть вміст до кипіння і варіть квасолю з нутом до м'якості.

Крок - 2
03

Зубчики часнику очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.

Крок - 3
04

Моркву очистіть від шкірки, вимийте і наріжте кубиками. Кабачок вимийте, просушіть і теж наріжте кубиками.

Крок - 4
05

Гарбуз вимийте, очистіть від шкірки і подрібніть кубиками. Печериці протріть вологою серветкою і наріжте тонкими слайсами.

Крок - 5
06

Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і поріжте ножем. Влийте в каструлю оливкову олію і підсмажте подрібнений часник до появи апетитного аромату.

Крок - 6
07

Всипте цибулю і, помішуючи, продовжуйте жарку. Коли цибуля стане злегка прозорою, додайте інші овочі і гриби. Помішуючи, смажте все разом, поки овочі не стануть м'якше.

Крок - 7
08

У 3 заходи влийте в зажарку ¾ овочевого бульйону, перемішуючи після кожного разу.

Крок - 8
09

Додайте до овочів відварені квасолю і нут, перемішайте і влийте бульйон. Всипте сіль. Покладіть лавровий лист, перемішайте і накрийте каструлю кришкою.

Крок - 9
10

Коли вміст каструлі закипить, всипте орегано і приправу для супу (будь-яку на ваш вибір) і перемішайте.

Крок - 10
11

В кінці приготування додайте в вірменський суп з квасолею подрібнену петрушку і влийте мигдальне молоко. Все ретельно перемішайте, ще раз посоліть, накрийте кришкою, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Подавайте вірменський суп з квасолею порційно, розлив по тарілках. Смачного!

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шаурма з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма з м’ясом 30 4 2 з 5 - детальніше -
Торт Зебра - покроковий рецепт, фото 1 Торт Зебра 100 7 3 з 5 - детальніше -
Карамель - покроковий рецепт, фото 1 Карамель 90 1 2 з 5 - детальніше -
Воловани з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Воловани з куркою 50 3 3 з 5 - детальніше -