Вірменський суп з квасолею - вегетаріанська перша страва з підвищеним вмістом білка. У супі немає м'яса, але в квасолі так багато рослинного білка, що її називають яловичиною з грядки. Рецепт незамінний для веганів і тих, хто поститься, яким рослинний білок необхідний для імунітету. Вірменський суп з квасолею також сподобається прихильникам правильного харчування і здорового способу життя.
Сушений нут висипте в миску і залийте водою. Так само поступіть з квасолею. Замочуйте боби протягом 6 годин. Потім зайву вологу злийте.
Пересипте нут з квасолею в каструлю і влийте воду так, щоб вона покрила боби приблизно на висоту пальця. Накрийте каструлю кришкою, доведіть вміст до кипіння і варіть квасолю з нутом до м'якості.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і дрібно поріжте ножем. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
Моркву очистіть від шкірки, вимийте і наріжте кубиками. Кабачок вимийте, просушіть і теж наріжте кубиками.
Гарбуз вимийте, очистіть від шкірки і подрібніть кубиками. Печериці протріть вологою серветкою і наріжте тонкими слайсами.
Петрушку вимийте, обтрусіть від вологи і поріжте ножем. Влийте в каструлю оливкову олію і підсмажте подрібнений часник до появи апетитного аромату.
Всипте цибулю і, помішуючи, продовжуйте жарку. Коли цибуля стане злегка прозорою, додайте інші овочі і гриби. Помішуючи, смажте все разом, поки овочі не стануть м'якше.
У 3 заходи влийте в зажарку ¾ овочевого бульйону, перемішуючи після кожного разу.
Додайте до овочів відварені квасолю і нут, перемішайте і влийте бульйон. Всипте сіль. Покладіть лавровий лист, перемішайте і накрийте каструлю кришкою.
Коли вміст каструлі закипить, всипте орегано і приправу для супу (будь-яку на ваш вибір) і перемішайте.
В кінці приготування додайте в вірменський суп з квасолею подрібнену петрушку і влийте мигдальне молоко. Все ретельно перемішайте, ще раз посоліть, накрийте кришкою, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Подавайте вірменський суп з квасолею порційно, розлив по тарілках. Смачного!
Випадкові рецепти