Укр
Рус
Голубці Другі страви Вірменська кухня

Вірменські голубці

( 4.9130 4 523 23 оцінки)

2859 - переглядів
90 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Вірменські голубці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Весна

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

У вірменській кухні голубці відносяться до сімейства фаршированих овочевих страв, найчастіше загорнутих в листки капусти. Ви можете використовувати ту ж саму м'ясну і рисову начинку, а також аналогічну техніку обробки паром, щоб нарізати і додати кабачки, баклажани, помідори або перець. Голубці вірменські - рецепт є і у нас теж.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вірменські голубці" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири10 гр.
  • Вуглеводи11.7 гр.
  • Калорії165 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть з вирізання твердої частини капустини і видалення першого шару листя. У велику каструлю з киплячою, добре солоною водою, покладіть качан капусти і варіть на повільному вогні від 5 до 10 хвилин. Обережно відокремте всі приварені листя за допомогою щілинної ложки і відкладіть в сторону, щоб охололи.

Крок - 1
02

Помістіть невелику сковорідку на плиту і додайте в неї вершкове масло. Нагрійте на середньому вогні до розплавлення масла, потім киньте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, добре перемішайте і смажте, до розм'якшення овоча.

Крок - 2
03

Створіть з допомогою гострого ножа хрестоподібні надрізи на вимитих помідорах і покладіть їх у киплячу воду, щоб пом'якшити шкіру. Потім вийміть ошпарені помідори з води, очистіть акуратно шкірку, поріжте їх невеликими шматочками.

Крок - 3
04

У велику миску покладіть яловичий фарш, додайте трохи молока, розбийте куряче яйце. Добре все посоліть, приперчіть червоним і чорним меленим перцем, посипте спеціями, додайте рис, раніше обсмажену цибулю і заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану петрушку. Змішайте все це разом.

Крок - 4
05

У великій каструлі для тушкування розподіліть капустяні обривки рівним шаром, покривши все дно. Беріть один лист капустяний, укладіть на рівній робочій поверхні, помістіть 2 столові ложки яловичої суміші в нижньому центрі кожного листа. Складіть боки листя по начинці, щоб накрити її, потім щільно обмотайте листя, як сигари.

Крок - 5
06

Помістіть голубці шовною стороною вниз в каструлю поверх обрізків капусти. Покладіть поверх покладених голубців раніше нарізані томати і очищений від лушпиння та дрібно нашаткований часник (можна вичавити через чеснокодавку). Накрийте все залишеним листям капусти, додайте спеції, сіль і чорний мелений перець.

Крок - 6
07

Поставте ємність з голубцями в духовку на 30 хвилин при температурі 220 градусів. А самі займіться приготуванням соусу. Для цього, розтопіть вершкове масло в сковороді, засипте борошно, додайте трохи соку з голубців і перемішуйте, до загусання.

Крок - 7
08

Додайте в сковорідку спеції, сіль, залийте йогурт і молоко не дуже високої жирності і перемішайте, до об'єднання всіх продуктів. Видаліть шар листя капусти з каструлі, і додайте соус. Поставте назад в духовку на 10 хвилин, а потім подавайте ароматні вірменські голубці до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Роли Бостон - покроковий рецепт, фото 1 Роли Бостон 80 4 4 з 5 - детальніше -
Картопляна запіканка з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляна запіканка з овочами 80 6 3 з 5 - детальніше -
Вінегрет без капусти - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет без капусти 140 4 3 з 5 - детальніше -
Закуска з овочів і сиру - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з овочів і сиру 65 4 3 з 5 - детальніше -