Укр
Рус
Мясо в духовці Другі страви Польська кухня

Вірменська страва "Хохо" (гусак тушкований з гранатом)

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

701 - переглядів
180 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Вірменська страва "Хохо" (гусак тушкований з гранатом) - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Польська кухня, Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати, Смажити, Тушкувати

опис

Пропонуємо вашій увазі вірменську страву «Хохо» - гусак тушкований з гранатом. Він буде шикарно виглядати на святковому столі і порадує ваших гостей і близьких неймовірним смаком і ароматом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вірменська страва "Хохо" (гусак тушкований з гранатом)" (на 100 грам)

  • Білки9.1 гр.
  • Жири23.3 гр.
  • Вуглеводи3.8 гр.
  • Калорії262 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування вірменської страви «Хохо» вам знадобиться не тільки гранат, але і апельсини. Вимийте їх під краном, чистити не треба. Покладіть на кухонну дошку і наріжте кружальцями, а потім можете розрізати їх навпіл.

Крок - 1
02

Візьміть пучок свіжого коріандру і сполосніть під проточною водою. На тій же кухонній дошці дрібно наріжте листя і стебла зелені.

Крок - 2
03

Дістаньте готового до приготування гусака, якого ви заздалегідь купили. Помийте під прохолодною водою, промокніть паперовим рушником. Посоліть черевну порожнину. Нафаршіруйте гусака часточками апельсинів і подрібненим коріандром.

Крок - 3
04

Щоб начинка не випадала, зашийте черевну порожнину харчовою ниткою. Нею ж перев'яжіть ніжки. Приправте тушку з обох сторін свіжомеленим чорним перцем. Дістаньте форму для тушкування і помістіть в неї гусака грудкою вниз.

Крок - 4
05

Тепер приступайте до приготування маринаду для гусака. Для цього візьміть головку часнику і відокремте потрібну кількість зубів. Очистіть їх від лушпиння і пропустіть через часниковий прес в зручну ємність.

Крок - 5
06

До часнику додайте спеції для яблучного пирога. Якщо у вас такої приправи немає, ви можете приготувати її самі. Змішайте мелену корицю, мускатний горіх, запашний перець, кардамон, аніс. Додайте рідкий мед, гранатову патоку і сіль. Все ретельно перемішайте.

Крок - 6
07

Приготований маринад вилийте на тушку гусака. Рясно і рівномірно розподіліть по всій поверхні птиці.

Крок - 7
08

Тепер вам знадобиться великий гранат. Розріжте його на часточки і акуратно витягніть зерна. Дві треті їх помістіть в форму для тушкування по обидва боки від гусака. Надішліть птицю в розігріту до 160 градусів духовку. Хвилин через 10 долийте в форму гарячу воду. Готуйте протягом 1 години.

Крок - 8
09

Після переверніть гусака на іншу сторону і готуйте ще протягом 1 години, поки колір не стане однорідним. Під час готування регулярно поливайте тушку гранатовим соусом, який утворився в формі. Якщо рідини недостатньо, додайте воду.

Крок - 9
10

Коли все приготується, вимкніть духовку і дістаньте форму. Викладіть гусака на блюдо. Полийте ще раз рясно соусом, трохи посоліть і зверху на тушку викладіть залишені гранатові зерна. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Солянка - покроковий рецепт, фото 1 Солянка 80 6 3 з 5 - детальніше -
Овочеве рагу з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Овочеве рагу з куркою 75 6 4 з 5 - детальніше -
Пиріг Зебра - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг Зебра 70 4 3 з 5 - детальніше -