Укр
Рус
Долма Другі страви Вірменська кухня

Вірменська долма

( 4.9000 4 520 20 оцінок)

1639 - переглядів
80 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Вірменська долма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Долма - це відома страва в багатьох країнах землі. У Вірменії до цієї страви особливе ставлення - це найчастіше родзинка святкового столу. Готують долму найчастіше з баранини. Закручують смачний фарш в свіжі або консервовані виноградні листи. Ми зараз розповімо, як правильно приготувати ароматну і ситну вірменську долму.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вірменська долма" (на 100 грам)

  • Білки7.5 гр.
  • Жири6.6 гр.
  • Вуглеводи13.6 гр.
  • Калорії154 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно-ж краще брати свіже, соковите, зелене листя винограду. Вибирайте листи приблизно однакового розміру. Покладіть виноградне листя у велику миску і залийте окропом. Залиште на 5-8 хвилин.

Крок - 1
02

Потім злийте воду, переклавши листя на друшляк. Поки виноградне листя остигає, приготуйте начинку. Візьміть велику миску і перекладіть в неї яловичий фарш.

Крок - 2
03

Висипте до нього сирий рис. Невеликий пучок коріандру, розмарину і петрушки промийте під проточною водою і добре просушіть на паперовому рушнику. Дрібно наріжте і відправте в миску з м'ясом і рисом.

Крок - 3
04

Також необхідно очистити цибулю і нарізати на дрібні кубики. Додайте до інгредієнтів в миску.

Крок - 4
05

Покладіть ще томатну пасту і додайте спеції: сіль, чорний мелений перець, паприку, сушений базилік, червоний мелений перець. Добре перемішайте всі інгредієнти начинки великою ложкою або руками.

Крок - 5
06

Тепер приступайте до скручування долми. Виноградний лист покладіть прожилками вгору, а блискучою стороною на стіл або на обробну дошку. Викладіть в центр листа трохи начинки.

Крок - 6
07

Спочатку накрийте фарш, зігнувши верхній край аркуша, а потім складіть бічні края до центру і скрутіть в щільну трубочку. Таку процедуру повторіть з кожним листом, поки не закінчиться начинка.

Крок - 7
08

Візьміть велику каструлю з товстим дном. Викладіть на її дно нарізані товстими пластинами помідори, за бажанням можете додати трохи свіжого солодкого перцю.

Крок - 8
09

Викладіть долму на помідори щільно один до одного, можна укладати в декілька шарів.

Крок - 9
10

Залийте окропом, щоб вода покрила повністю долму. Накрийте каструлю кришкою і готуйте на слабкому вогні 30-40 хвилин.

Крок - 10
11

Поки вариться долма, приготуйте до неї соус. Зелень кропу промийте і просушіть паперовим рушником і подрібніть. Часник очистіть і дрібно наріжте.

Крок - 11
12

Налийте натуральний йогурт в соусник, додайте до нього зелень кропу і часник, посоліть на свій смак, ретельно перемішайте. Поставте соус в холодне місце на пару годин.

Крок - 12
13

Подавайте готову вірменську долму з холодним соусом. Смачного.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Макарони по флотськи - покроковий рецепт, фото 1 Макарони по флотськи 45 4 2 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1 Курча табака 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Стейк з форелі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з форелі 30 1 2 з 5 - детальніше -
Морозиво зі згущеним молоком - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво зі згущеним молоком 50 3 3 з 5 - детальніше -
Домашні пельмені - покроковий рецепт, фото 1 Домашні пельмені 65 3 3 з 5 - детальніше -
Шурпа з баранини по-узбецьки - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини по-узбецьки 95 6 3 з 5 - детальніше -