Укр
Рус
Долма Другі страви Вірменська кухня

Вірменська долма

( 4.8947 4 519 19 оцінок)
1469 - переглядів
80 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Вірменська долма - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Долма - це відома страва в багатьох країнах землі. У Вірменії до цієї страви особливе ставлення - це найчастіше родзинка святкового столу. Готують долму найчастіше з баранини. Закручують смачний фарш в свіжі або консервовані виноградні листи. Ми зараз розповімо, як правильно приготувати ароматну і ситну вірменську долму.

Інгредієнти

  • Листя винограду 300 г.
  • Фарш яловичий 500 г.
  • Рис 1 скл.
  • Цибуля 1 шт.
  • Коріандр 25 г.
  • Розмарин 25 г.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Кріп 1/2 пуч.
  • Паста томат 2 ст.л
  • Помідор 2 шт.
  • Перець червоний мелений 1 ч.л
  • Паприка 1 ст.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Базилік 1 1/2 ст.л
  • Сіль 2 ст.л
  • Часник 4 зуб.
  • Йогурт 1 скл.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно-ж краще брати свіже, соковите, зелене листя винограду. Вибирайте листи приблизно однакового розміру. Покладіть виноградне листя у велику миску і залийте окропом. Залиште на 5-8 хвилин.

Крок - 1
02

Потім злийте воду, переклавши листя на друшляк. Поки виноградне листя остигає, приготуйте начинку. Візьміть велику миску і перекладіть в неї яловичий фарш.

Крок - 2
03

Висипте до нього сирий рис. Невеликий пучок коріандру, розмарину і петрушки промийте під проточною водою і добре просушіть на паперовому рушнику. Дрібно наріжте і відправте в миску з м'ясом і рисом.

Крок - 3
04

Також необхідно очистити цибулю і нарізати на дрібні кубики. Додайте до інгредієнтів в миску.

Крок - 4
05

Покладіть ще томатну пасту і додайте спеції: сіль, чорний мелений перець, паприку, сушений базилік, червоний мелений перець. Добре перемішайте всі інгредієнти начинки великою ложкою або руками.

Крок - 5
06

Тепер приступайте до скручування долми. Виноградний лист покладіть прожилками вгору, а блискучою стороною на стіл або на обробну дошку. Викладіть в центр листа трохи начинки.

Крок - 6
07

Спочатку накрийте фарш, зігнувши верхній край аркуша, а потім складіть бічні края до центру і скрутіть в щільну трубочку. Таку процедуру повторіть з кожним листом, поки не закінчиться начинка.

Крок - 7
08

Візьміть велику каструлю з товстим дном. Викладіть на її дно нарізані товстими пластинами помідори, за бажанням можете додати трохи свіжого солодкого перцю.

Крок - 8
09

Викладіть долму на помідори щільно один до одного, можна укладати в декілька шарів.

Крок - 9
10

Залийте окропом, щоб вода покрила повністю долму. Накрийте каструлю кришкою і готуйте на слабкому вогні 30-40 хвилин.

Крок - 10
11

Поки вариться долма, приготуйте до неї соус. Зелень кропу промийте і просушіть паперовим рушником і подрібніть. Часник очистіть і дрібно наріжте.

Крок - 11
12

Налийте натуральний йогурт в соусник, додайте до нього зелень кропу і часник, посоліть на свій смак, ретельно перемішайте. Поставте соус в холодне місце на пару годин.

Крок - 12
13

Подавайте готову вірменську долму з холодним соусом. Смачного.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Долма классическая - покроковий рецепт, фото 1 Долма классическая 130 5 3 з 5 - детальніше -
Долма классический рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Долма классический рецепт 120 6 3 з 5 - детальніше -
Долма в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Долма в домашних условиях 180 4 4 з 5 - детальніше -
Азербайджанская долма - покроковий рецепт, фото 1 Азербайджанская долма 120 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Рубленая котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубленая котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Салат под шубой - покроковий рецепт, фото 1 Салат под шубой 65 4 3 з 5 - детальніше -
Том ям с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Том ям с курицей 65 5 3 з 5 - детальніше -
Хот-дог с сосиской - покроковий рецепт, фото 1 Хот-дог с сосиской 60 4 3 з 5 - детальніше -