Укр
Рус
Долма Другі страви Вірменська кухня

Вірменська долма у виноградному листі

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

780 - переглядів
80 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Вірменська долма у виноградному листі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Вірменська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Фарш з яловичини, з приправами, рисом і зеленню, загорнутий у виноградне листя - все це тушкується на слабкому вогні і в результаті виходить неповторна, ситна і ароматна долма.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вірменська долма у виноградному листі" (на 100 грам)

  • Білки9.9 гр.
  • Жири13.4 гр.
  • Вуглеводи1.1 гр.
  • Калорії174 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Покладіть виноградне листя в миску на 10-15 хвилин, щоб розм'якшити його перед приготуванням страви. Потім у велику миску помістіть яловичину (попередньо проведену через м'ясорубку) або використовуйте готовий фарш. Можете так само використовувати баранину. Додайте в миску подрібнену зелень, засипте довгозернистий рис.

Крок - 1
02

Потім налийте в миску оливкове масло, теплу воду по необхідності, засипте сіль, чорний мелений перець, кмин, корицю, вбийте яйце і добре перемішайте все, до об'єднання інгредієнтів.

Крок - 2
03

Застеліть дно ємності (в якій будете готувати долму) зайвим, не особливо хорошим виноградним листям, полийте олією. Покладіть кожен цілий виноградний лист на робочу поверхню рівною стороною вниз.

Крок - 3
04

Покладіть поверх листа з одного краю близько 1 столової ложки раніше підготовленої м'ясної начинки і складіть нижню частину листа, потім складіть обидві сторони, далі акуратно заправте і скачайте в рулет.

Крок - 4
05

Складіть скручене виноградне листя з начинкою в каструлі так, щоб вони лежали близько один до одного. Полийте все ще раз рослинним маслом і свіжовіджатим лимонним соком. Зверху застеліть додатковим виноградним листям.

Крок - 5
06

Далі викладіть попередньо підготовлені скибочки лимона. Накрийте вміст каструлі важкою тарілкою. Повністю залийте все курячим бульйоном. На сильному вогні доведіть вміст каструлі до слабкого кипіння. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до середньо-слабкого і накрийте каструлю кришкою. Тушкуйте долму в виноградному листі близько 1 години.

Крок - 6
07

Через 1 годину страва повністю приготується і буде ніжною. Ви можете насолоджуватися долмою гарячою, теплою або в холодному вигляді. Насолоджуйтесь!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з яловичини 40 3 2 з 5 - детальніше -
Котлети по - Київськи - покроковий рецепт, фото 1 Котлети по - Київськи 60 2 3 з 5 - детальніше -
Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -
Легкий салат з грушею - покроковий рецепт, фото 1 Легкий салат з грушею 20 2 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Салат з редькою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з редькою 60 2 2 з 5 - детальніше -
Биточки з курячого філе - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з курячого філе 35 2 3 з 5 - детальніше -
Шаурма в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Шаурма в домашніх умовах 45 2 3 з 5 - детальніше -
Домашнє безе - покроковий рецепт, фото 1 Домашнє безе 100 3 3 з 5 - детальніше -