Укр
Рус
Вина Напої Італійська кухня

Вино зі сливи з кісточками

( 4.9000 4 530 30 оцінок)

4090 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Вино зі сливи з кісточками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Сливове вино або як називають його в Японії - Умеш - це напій, приготований шляхом замочування зеленої сливи в алкоголі і цукрі. Його кисло - солодкий смак з фруктовим ароматом дуже привабливий. Так само ви можете приготувати безліч напоїв з додаванням цього вина.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вино зі сливи з кісточками" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи24.5 гр.
  • Калорії218 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

На приготування цього домашнього фруктового вина потрібно зовсім не багато часу. Почніть з підготовки ємності. Вам знадобиться скляна банка. Ретельно помийте її під проточною водою і дайте обсохнути. Потім протріть рушником, змоченим в спирті.

Крок - 1
02

Тепер візьміть сливи. Для цього рецепта необхідні саме кислі, зелені, трохи терпкі сливи. Ретельно помийте їх під прохолодною водою. Викладіть на чистий рушник, зверху накрийте ще одним і добре промокніть залишені крапельки води.

Крок - 2
03

Перегляньте кожну сливу, видаліть залишені частини плодоніжки. Якщо попалася зіпсована - викиньте. Кісточки зі сливи видаляти не треба.

Крок - 3
04

Візьміть підготовлену скляну банку. Киньте в неї кілька горсток слив. Потім жменю цукру. Замість звичайного краще використовувати білий кам'яний (льодяниковий) цукор. Для його розчинення потрібен час, що допомагає краще витягти аромат і смак зі слив повільними темпами. Можна використовувати і білий цукровий пісок, але тоді вино вийде не таким смачним і ароматним.

Крок - 4
05

Далі засипайте в банку шарами частину слив, частину цукру і так далі по черзі.

Крок - 5
06

Щоб зробити сливове вино, потрібен нейтральний, безбарвний, майже позбавлений смаку алкоголь. Можна використовувати горілку або навіть спирт. Залийте алкоголь в банку зі сливами і кам'яним цукром. Закрийте кришкою і поставте в темне прохолодне місце.

Крок - 6
07

Перш, ніж насолодитися своїм домашнім сливовим вином, потрібно почекати як мінімум 6 місяців. Але рекомендується витримати вино протягом року. Адже смак і аромат сливового вина дозрівають з віком. Зробіть відразу кілька партій вина, щоб одне можна було почати пити раніше, а інше довше настоялося.

Крок - 7
08

Після 12 місяців приготування вина, сливи готові до вживання. Вони виконали величезну роботу, роблячи ваше вино смачним і ароматним. Тепер, коли їх робота зроблена, це не означає, що пора їх викинути. Подавайте їх разом з вином, або використовуйте для приготування різних страв. Подавати домашнє сливове вино можна при різній температурі. Охолодженим або з льодом, кімнатної температури або навіть гарячим взимку. Так само можна готувати різноманітні напої, додаючи тонік, газовану воду, теплу воду, гарячий або холодний чорний, або зелений чай. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Борщ з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з томатною пастою 70 5 3 з 5 - детальніше -
Піца Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Піца Карбонара 60 2 3 з 5 - детальніше -
Сирники солоні - покроковий рецепт, фото 1 Сирники солоні 40 3 3 з 5 - детальніше -