Сливове вино або як називають його в Японії - Умеш - це напій, приготований шляхом замочування зеленої сливи в алкоголі і цукрі. Його кисло - солодкий смак з фруктовим ароматом дуже привабливий. Так само ви можете приготувати безліч напоїв з додаванням цього вина.
На приготування цього домашнього фруктового вина потрібно зовсім не багато часу. Почніть з підготовки ємності. Вам знадобиться скляна банка. Ретельно помийте її під проточною водою і дайте обсохнути. Потім протріть рушником, змоченим в спирті.
Тепер візьміть сливи. Для цього рецепта необхідні саме кислі, зелені, трохи терпкі сливи. Ретельно помийте їх під прохолодною водою. Викладіть на чистий рушник, зверху накрийте ще одним і добре промокніть залишені крапельки води.
Перегляньте кожну сливу, видаліть залишені частини плодоніжки. Якщо попалася зіпсована - викиньте. Кісточки зі сливи видаляти не треба.
Візьміть підготовлену скляну банку. Киньте в неї кілька горсток слив. Потім жменю цукру. Замість звичайного краще використовувати білий кам'яний (льодяниковий) цукор. Для його розчинення потрібен час, що допомагає краще витягти аромат і смак зі слив повільними темпами. Можна використовувати і білий цукровий пісок, але тоді вино вийде не таким смачним і ароматним.
Далі засипайте в банку шарами частину слив, частину цукру і так далі по черзі.
Щоб зробити сливове вино, потрібен нейтральний, безбарвний, майже позбавлений смаку алкоголь. Можна використовувати горілку або навіть спирт. Залийте алкоголь в банку зі сливами і кам'яним цукром. Закрийте кришкою і поставте в темне прохолодне місце.
Перш, ніж насолодитися своїм домашнім сливовим вином, потрібно почекати як мінімум 6 місяців. Але рекомендується витримати вино протягом року. Адже смак і аромат сливового вина дозрівають з віком. Зробіть відразу кілька партій вина, щоб одне можна було почати пити раніше, а інше довше настоялося.
Після 12 місяців приготування вина, сливи готові до вживання. Вони виконали величезну роботу, роблячи ваше вино смачним і ароматним. Тепер, коли їх робота зроблена, це не означає, що пора їх викинути. Подавайте їх разом з вином, або використовуйте для приготування різних страв. Подавати домашнє сливове вино можна при різній температурі. Охолодженим або з льодом, кімнатної температури або навіть гарячим взимку. Так само можна готувати різноманітні напої, додаючи тонік, газовану воду, теплу воду, гарячий або холодний чорний, або зелений чай. Смачного!
Випадкові рецепти