Кожен з нас глибоко в душі романтик і хоча б іноді потрапляв в країну квітів, коли навколо все просто пахне та ще й грає яскравими фарбами. Запитайте, до чого це? Так просто хочеться розповісти про прекрасні кульбаби, що нагадують маленькі сонечка. А ось якщо ви любите дивувати друзів і підносити сюрпризи гостям, то наша порада вам доведеться ой як до речі. Спробуйте приготувати вино з кульбаб. Так-так ви не помилилися - це не просто красива фраза відомого письменника, а справжній напій, що володіє до того ж, масою цілющих властивостей. Рецепт незвичайного, смачного та ще й корисного напою вашій увазі.
Для того, щоб результат приготування вина вийшов відмінним, потрібно правильно підійти до збору й обробки сировини, тобто квіток кульбаби. А збирають їх обов'язково в теплу і сонячну погоду, до того ж в першій половині дня. І ще, що важливо, квіти повинні рости далеко від дороги. Майже у всіх рецептах вина з кульбаб присутні різні добавки, які значно впливають на смак напою, та й на процес бродіння теж. Адже як би там не було, квітка - це все-таки не ягода або фрукт, тому в додаванні допоміжних інгредієнтів потребує будь-якому випадку. Як правило, в якості добавок використовують цитрусові, звичайно ж, цукор і спеції, само собою. Якщо ви вже зібрали квіти кульбаб, не втрачаємо часу і швиденько перевтілюємося в виноробів. Чи не занадто багато зусиль і врешті-решт головним козирем вашого свята незабаром може стати бурштиновий еліксир. Перш за все складаємо квіти в марлеву сумку чи відріз марлевої тканини, туди ж тремо лимонну і апельсинову цедру, яка коригує смак вина, і зав'язуємо.
Кладемо пакет з квітами кульбаби в каструлю, в якій 4,5 літра води і варимо близько 30 хвилин.
Після цього виймаємо пакет з квітами і відціджуємо через густе сито в іншу посудину.
У проціджений відвар додаємо цукор, який служить для підсолоджування і підвищує градус готового продукту, а також сік лимонів і апельсинів разом з м'якоттю.
Коли рідина охолоне і стане теплою, додаємо чайну ложку винних дріжджів і дріжджову поживну речовину.
Після цього переливаємо напій в пластикове відро, щільно накриваємо кришкою і залишаємо на 2 дня.
Через 2 дні наливаємо вино у винний балон з колбою для бродіння і залишаємо на місяць. Через місяць вино з кульбаб можна розливати в пляшки, в яких воно має дозрівати протягом декількох місяців.
Випадкові рецепти