Укр
Рус
Вина Напої Французька кухня

Вино з кульбаб

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

5190 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Вино з кульбаб - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Кожен з нас глибоко в душі романтик і хоча б іноді потрапляв в країну квітів, коли навколо все просто пахне та ще й грає яскравими фарбами. Запитайте, до чого це? Так просто хочеться розповісти про прекрасні кульбаби, що нагадують маленькі сонечка. А ось якщо ви любите дивувати друзів і підносити сюрпризи гостям, то наша порада вам доведеться ой як до речі. Спробуйте приготувати вино з кульбаб. Так-так ви не помилилися - це не просто красива фраза відомого письменника, а справжній напій, що володіє до того ж, масою цілющих властивостей. Рецепт незвичайного, смачного та ще й корисного напою вашій увазі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вино з кульбаб" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи23.6 гр.
  • Калорії95 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для того, щоб результат приготування вина вийшов відмінним, потрібно правильно підійти до збору й обробки сировини, тобто квіток кульбаби. А збирають їх обов'язково в теплу і сонячну погоду, до того ж в першій половині дня. І ще, що важливо, квіти повинні рости далеко від дороги. Майже у всіх рецептах вина з кульбаб присутні різні добавки, які значно впливають на смак напою, та й на процес бродіння теж. Адже як би там не було, квітка - це все-таки не ягода або фрукт, тому в додаванні допоміжних інгредієнтів потребує будь-якому випадку. Як правило, в якості добавок використовують цитрусові, звичайно ж, цукор і спеції, само собою. Якщо ви вже зібрали квіти кульбаб, не втрачаємо часу і швиденько перевтілюємося в виноробів. Чи не занадто багато зусиль і врешті-решт головним козирем вашого свята незабаром може стати бурштиновий еліксир. Перш за все складаємо квіти в марлеву сумку чи відріз марлевої тканини, туди ж тремо лимонну і апельсинову цедру, яка коригує смак вина, і зав'язуємо.

Крок - 1
02

Кладемо пакет з квітами кульбаби в каструлю, в якій 4,5 літра води і варимо близько 30 хвилин.

Крок - 2
03

Після цього виймаємо пакет з квітами і відціджуємо через густе сито в іншу посудину.

Крок - 3
04

У проціджений відвар додаємо цукор, який служить для підсолоджування і підвищує градус готового продукту, а також сік лимонів і апельсинів разом з м'якоттю.

Крок - 4
05

Коли рідина охолоне і стане теплою, додаємо чайну ложку винних дріжджів і дріжджову поживну речовину.

Крок - 5
06

Після цього переливаємо напій в пластикове відро, щільно накриваємо кришкою і залишаємо на 2 дня.

Крок - 6
07

Через 2 дні наливаємо вино у винний балон з колбою для бродіння і залишаємо на місяць. Через місяць вино з кульбаб можна розливати в пляшки, в яких воно має дозрівати протягом декількох місяців.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Паста простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1 Паста простий рецепт 45 6 3 з 5 - детальніше -
Смузі з хурми - покроковий рецепт, фото 1 Смузі з хурми 30 2 2 з 5 - детальніше -