Укр
Рус
thermomix thermomix
Вінегрет Салати Українська кухня

Вінегрет

20 хвилинпорцій - 4складність - 1 з 5
Вінегрет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Дуже популярний салат з варених овочів буряка, моркви, картоплі, огірків і цибулі, який ми пропонуємо приготувати трохи інакше, ніж стандартний рецепт. Додайте в нього свіжі огірки, зелену цибулю, кріп і варену квасолю.

Інгредієнти

  • Буряк 3 шт.
  • Квасоля 140 г.
  • Морква 2 шт.
  • Картопля 4 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Кріп 1 пуч.
  • Зелена цибуля 1/4 пуч.
  • Оливкова олія 30 мл.
  • сік лимонний 3 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для вінегрету візьміть дрібну квасолю. Залийте її теплою водою і залиште на ніч. Вранці злийте воду і промийте боби. Надішліть квасоля в каструлю, залийте холодною водою і варіть 40 хвилин (Не соліть).

    Крок - 1
  2. 02

    Вимийте буряк, моркву і картоплю від залишків землі. Поставте на плиту ще одну, але велику каструлю з водою. Покладіть в неї овочі і готуйте в шкірці, поки вони не стануть м'якими.

    Крок - 2
  3. 03

    Чи готові овочі чи ні, перевірте, проткнувши їх виделкою, якщо вилка входить легко і плавно, значить, овочі готові. Можливо, буряк буде готуватися довше, залиште його ще не на довго в каструлі.

    Крок - 3
  4. 04

    Зварені овочі вийміть і перекладіть в миску. Залиште на час, щоб вони охололи (погляньте на квасолю - якщо вона готова, злийте воду, нехай остигає). Коли все охололо, зніміть шкірку з картоплі, моркви і буряка, очищаючи її ножем.

    Крок - 4
  5. 05

    Використовуючи сітку-нарізку для варених овочів, подрібніть спочатку моркву. Поставте її вертикально на сітку, трохи притисніть (в залежності якого розміру ви хочете отримати кубики) і поверніть вправо або вліво.

    Крок - 5
  6. 06

    Аналогічним способом наріжте картоплю і буряк. Якщо у вас великі бульби картоплі або буряків, розріжте їх на кілька частин, вам буде легше з ними впоратися. (В даному випадку нарізку можна зробити ножем).

    Крок - 6
  7. 07

    Нарізані овочі покладіть в каструлю або глибоку миску. Висипаючи до них остигнулу варену квасолю.

    Крок - 7
  8. 08

    Вимийте огірки холодною водою. Зріжте хвостики. Наріжте огірок кубиками приблизно такого розміру, як варені овочі. Нарізані огірки перекладіть в каструлю.

    Крок - 8
  9. 09

    Зелену цибулю сполосніть, в разі потреби очистіть. Білу частину зеленої цибулі наріжте тонкими кільцями. Зелену ж його частину шматочками більше. Висипаючи в каструлю.

    Крок - 9
  10. 10

    Кріп сполосніть, струсіть або промокніть паперовим рушником зайву вологу. Дрібно наріжте і відправте до решти інгредієнтів в каструлю.

    Крок - 10
  11. 11

    Овочі та зелень нарізані. Залишилося лише приправити вінегрет. Посоліть і поперчіть все за своїм смаком. Видавіть сік лимона і полийте їм овочі. Додайте оливкову олію і перемішайте вінегрет. Смачного.

    Крок - 11

Оцінити рецепт