Укр
Рус
Легкі салати Салати Українська кухня

Вінегрет

( 4.8788 4 533 33 оцінки)

3332 - переглядів
20 хвилин порцій - 4 складність - 1 з 5
Вінегрет - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Корисне харчування

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Дуже популярний салат з варених овочів буряка, моркви, картоплі, огірків і цибулі, який ми пропонуємо приготувати трохи інакше, ніж стандартний рецепт. Додайте в нього свіжі огірки, зелену цибулю, кріп і варену квасолю.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Вінегрет" (на 100 грам)

  • Білки3.1 гр.
  • Жири2 гр.
  • Вуглеводи15.3 гр.
  • Калорії94 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для вінегрету візьміть дрібну квасолю. Залийте її теплою водою і залиште на ніч. Вранці злийте воду і промийте боби. Надішліть квасоля в каструлю, залийте холодною водою і варіть 40 хвилин (Не соліть).

Крок - 1
02

Вимийте буряк, моркву і картоплю від залишків землі. Поставте на плиту ще одну, але велику каструлю з водою. Покладіть в неї овочі і готуйте в шкірці, поки вони не стануть м'якими.

Крок - 2
03

Чи готові овочі чи ні, перевірте, проткнувши їх виделкою, якщо вилка входить легко і плавно, значить, овочі готові. Можливо, буряк буде готуватися довше, залиште його ще не на довго в каструлі.

Крок - 3
04

Зварені овочі вийміть і перекладіть в миску. Залиште на час, щоб вони охололи (погляньте на квасолю - якщо вона готова, злийте воду, нехай остигає). Коли все охололо, зніміть шкірку з картоплі, моркви і буряка, очищаючи її ножем.

Крок - 4
05

Використовуючи сітку-нарізку для варених овочів, подрібніть спочатку моркву. Поставте її вертикально на сітку, трохи притисніть (в залежності якого розміру ви хочете отримати кубики) і поверніть вправо або вліво.

Крок - 5
06

Аналогічним способом наріжте картоплю і буряк. Якщо у вас великі бульби картоплі або буряків, розріжте їх на кілька частин, вам буде легше з ними впоратися. (В даному випадку нарізку можна зробити ножем).

Крок - 6
07

Нарізані овочі покладіть в каструлю або глибоку миску. Висипаючи до них остигнулу варену квасолю.

Крок - 7
08

Вимийте огірки холодною водою. Зріжте хвостики. Наріжте огірок кубиками приблизно такого розміру, як варені овочі. Нарізані огірки перекладіть в каструлю.

Крок - 8
09

Зелену цибулю сполосніть, в разі потреби очистіть. Білу частину зеленої цибулі наріжте тонкими кільцями. Зелену ж його частину шматочками більше. Висипаючи в каструлю.

Крок - 9
10

Кріп сполосніть, струсіть або промокніть паперовим рушником зайву вологу. Дрібно наріжте і відправте до решти інгредієнтів в каструлю.

Крок - 10
11

Овочі та зелень нарізані. Залишилося лише приправити вінегрет. Посоліть і поперчіть все за своїм смаком. Видавіть сік лимона і полийте їм овочі. Додайте оливкову олію і перемішайте вінегрет. Смачного.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти