Укр
Рус
thermomix thermomix
Вінегрет Салати Російська кухня

Вінегрет з яйцем

60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Вінегрет з яйцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Найвідоміша закуска - це вінегрет. Ще тоді, коли ми й не чули про такі делікатеси, як «Олів'є» або «Мімоза», вінегрет готували не тільки в міських ресторанах, але і в самих забутих селах, в домашніх умовах. Така страва доступна будь-якій господині, адже традиційно, цей салат включає до свого складу відварені овочі та соління. Але, як і в будь-яку страву, хочеться завжди внести чогось новенького і незвичайного, тому пропоную додати в вінегрет яйце і страва буде мати абсолютно незвичайний смак. Вінегрет з яйцем вийде більш поживним і смачним частуванням не тільки для своєї родини, а й для гостей.

Інгредієнти

  • Яйце 3 шт.
  • Буряк 3 шт.
  • Картопля 1.2 кг.
  • Майонез 1 скл.
  • Гірчиця 1 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Огірок солоний 2 шт.
  • Розсіл 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелена цибуля 1 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Щоб салат приготувати смачним, досвіду великого не треба, але деякі нюанси все ж необхідно знати, з чим ми вас і познайомимо. Ставимо на плиту невелику каструлю з водою і викладаємо туди яйця. Доводимо їх до кипіння і варимо протягом 10 хвилин. Більше не потрібно, тому що в противному випадку яєчні жовтки можуть придбати сизий наліт. По закінченню зазначеного часу зливаємо гарячу воду, а яйця охолоджуємо під проточною водою. Вони таким чином швидше охолонуть і потім легко чиститимуться від шкаралупи.

    Крок - 1
  2. 02

    Всі ми знаємо, що овочі для вінегрету, як правило, відварюють, але це зовсім не встановлене правило, можна готувати і по іншому. Буряк ми з вами будемо запікати, при цьому вона збереже свої корисні речовини. Буряк в шкірці миємо, відрізаємо бадилля і розрізаємо навпіл. Наливаємо в руку трохи рослинного масла і змащуємо маслом кожну половинку буряка.

    Крок - 2
  3. 03

    Деко накриваємо пергаментом і викладаємо на деко змащений маслом буряк і відправляємо в духовку.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер приступимо до картоплі. Миємо бульби молодої картоплі в шкірці, нарізаємо великими шматочками і поміщаємо в каструлю. Після цього заливаємо водою і ставимо варити. Засипаємо в каструлю сіль і мелений перець, варимо до готовності картоплі.

    Крок - 4
  5. 05

    У глибокий салатник викладаємо майонез. Зелень цибулі обполіскуємо, нарізаємо дрібними кільцями і кидаємо в ємність з майонезом. Додаємо туди суху гірчицю і мелену паприку.

    Крок - 5
  6. 06

    Маленькі мариновані огірки нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в салатник, туди ж вливаємо маринад з огірків. Всі інгредієнти добре перемішуємо і додаємо варену картоплю.

    Крок - 6
  7. 07

    Варені яйця чистимо від шкаралупи і нарізаємо не дуже дрібно, теж кидаємо в салатник. Запечений буряк дістаємо з духовки, охолоджуємо і чистимо від шкірки. Потім ріжемо кубиками і викладаємо до решти продуктів в салатник.

    Крок - 7
  8. 08

    За допомогою дерев'яної лопатки добре перемішуємо весь вміст салатника, трохи додаємо солі, злегка перчимо і ще раз перемішуємо, щоб всі продукти рівномірно перемішалися. Готовий вінегрет з яйцем викладаємо на тарілку, перед подачею на стіл посипаємо нарізаною зеленню цибулі.

    Крок - 8

Оцінити рецепт