Укр
Рус
Вінегрет Салати Російська кухня

Вінегрет з яйцем

( 4.8750 4 58 8 оцінок)
1429 - переглядів
60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Вінегрет з яйцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Найвідоміша закуска - це вінегрет. Ще тоді, коли ми й не чули про такі делікатеси, як «Олів'є» або «Мімоза», вінегрет готували не тільки в міських ресторанах, але і в самих забутих селах, в домашніх умовах. Така страва доступна будь-якій господині, адже традиційно, цей салат включає до свого складу відварені овочі та соління. Але, як і в будь-яку страву, хочеться завжди внести чогось новенького і незвичайного, тому пропоную додати в вінегрет яйце і страва буде мати абсолютно незвичайний смак. Вінегрет з яйцем вийде більш поживним і смачним частуванням не тільки для своєї родини, а й для гостей.

Інгредієнти

  • Яйце 3 шт.
  • Буряк 3 шт.
  • Картопля 1.2 кг.
  • Майонез 1 скл.
  • Гірчиця 1 ч.л
  • Паприка 1 ч.л
  • Огірок солоний 2 шт.
  • Розсіл 1 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелена цибуля 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб салат приготувати смачним, досвіду великого не треба, але деякі нюанси все ж необхідно знати, з чим ми вас і познайомимо. Ставимо на плиту невелику каструлю з водою і викладаємо туди яйця. Доводимо їх до кипіння і варимо протягом 10 хвилин. Більше не потрібно, тому що в противному випадку яєчні жовтки можуть придбати сизий наліт. По закінченню зазначеного часу зливаємо гарячу воду, а яйця охолоджуємо під проточною водою. Вони таким чином швидше охолонуть і потім легко чиститимуться від шкаралупи.

Крок - 1
02

Всі ми знаємо, що овочі для вінегрету, як правило, відварюють, але це зовсім не встановлене правило, можна готувати і по іншому. Буряк ми з вами будемо запікати, при цьому вона збереже свої корисні речовини. Буряк в шкірці миємо, відрізаємо бадилля і розрізаємо навпіл. Наливаємо в руку трохи рослинного масла і змащуємо маслом кожну половинку буряка.

Крок - 2
03

Деко накриваємо пергаментом і викладаємо на деко змащений маслом буряк і відправляємо в духовку.

Крок - 3
04

Тепер приступимо до картоплі. Миємо бульби молодої картоплі в шкірці, нарізаємо великими шматочками і поміщаємо в каструлю. Після цього заливаємо водою і ставимо варити. Засипаємо в каструлю сіль і мелений перець, варимо до готовності картоплі.

Крок - 4
05

У глибокий салатник викладаємо майонез. Зелень цибулі обполіскуємо, нарізаємо дрібними кільцями і кидаємо в ємність з майонезом. Додаємо туди суху гірчицю і мелену паприку.

Крок - 5
06

Маленькі мариновані огірки нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в салатник, туди ж вливаємо маринад з огірків. Всі інгредієнти добре перемішуємо і додаємо варену картоплю.

Крок - 6
07

Варені яйця чистимо від шкаралупи і нарізаємо не дуже дрібно, теж кидаємо в салатник. Запечений буряк дістаємо з духовки, охолоджуємо і чистимо від шкірки. Потім ріжемо кубиками і викладаємо до решти продуктів в салатник.

Крок - 7
08

За допомогою дерев'яної лопатки добре перемішуємо весь вміст салатника, трохи додаємо солі, злегка перчимо і ще раз перемішуємо, щоб всі продукти рівномірно перемішалися. Готовий вінегрет з яйцем викладаємо на тарілку, перед подачею на стіл посипаємо нарізаною зеленню цибулі.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Винегрет с квашеной капустой - покроковий рецепт, фото 1 Винегрет с квашеной капустой 50 4 3 з 5 - детальніше -
Винегрет с горошком - покроковий рецепт, фото 1 Винегрет с горошком 45 4 3 з 5 - детальніше -
Винегрет без капусты - покроковий рецепт, фото 1 Винегрет без капусты 140 4 3 з 5 - детальніше -
Винегрет - покроковий рецепт, фото 1 Винегрет 20 4 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пряник без меда - покроковий рецепт, фото 1 Пряник без меда 50 2 3 з 5 - детальніше -
Макаруны с кремом - покроковий рецепт, фото 1 Макаруны с кремом 65 3 3 з 5 - детальніше -
Желе из тыквы - покроковий рецепт, фото 1 Желе из тыквы 60 3 3 з 5 - детальніше -