Укр
Рус
thermomix thermomix
Вінегрет Салати Російська кухня

Вінегрет з горошком

45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Вінегрет з горошком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Смачний український салат з буряка! Приготування займає деякий час, але салат буде актуальним на будь-яке торжество або просто до обіду! Це один з небагатьох популярних в Україні салатів, який не містить майонезу. Але він і не завжди містить такий інгредієнт, як горошок. Як приготувати вінегрет з горошком, ми зараз і розповімо.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • Горошок зелений консервований 200 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Огірок солоний 3 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Буряк 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Цей всіма улюблений салат готується досить швидко. Тривалий час йде тільки на те, щоб відварити овочі. З цього і почнемо, невеликого розміру буряк ретельно промийте проточною водою, позбавте від корінців. Далі відправте буряк (не розрізаючи) в глибоку каструлю, залийте холодною водою і відправте на плиту.

    Крок - 1
  2. 02

    Доведіть каструлю з буряком до кипіння і, накривши кришкою, варіть овоч близько години. Потім закиньте в каструлю вимиту моркву і картоплю, долийте води і продовжуйте варити ще близько 40 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Після закінчення цього часу, перевірте варені овочі на готовність, це можна зробити, проткнув їх ножем. І якщо овочі готові, дістаньте і розкладіть їх на обробній дошці остигати.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі очистіть охолоджені овочі від шкірки і на обробній дошці почніть нарізати буряк дрібними кубиками.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім наріжте так само відварену картоплю і моркву. Складіть нарізані овочі в глибоку миску, поки що не розмішуючи.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер викладіть на тверду поверхню і наріжте такими ж кубиками маринований огірок (дуже важливо, щоб він був з достатньою кислинкою) і теж відправте в миску з іншими подрібненими овочами.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер очистіть від лушпиння цибулю і дрібно наріжте. За бажанням, можна замочити її в оцті з водою, це прибере надмірну гостроту. Але можна залишити і в звичайному вигляді.

    Крок - 7
  8. 08

    Відправте і цибулю в миску з овочами. Тепер додайте незвичний для вінегрету інгредієнт - консервований горошок.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі полийте всі нарізані овочі великою кількістю оливкового або рослинного масла, рясно посоліть і приперчіть чорним меленим перцем.

    Крок - 9
  10. 10

    Тепер за допомогою двох кухонних лопаток (так набагато зручніше) добре перемішайте усі овочі для повного їх об'єднання. На цьому етапі можна побачити, якого продукту мало і трохи підкришити.

    Крок - 10
  11. 11

    Готовий і трохи охолоджений в холодильнику вінегрет з горошком розкладіть по тарілках, прикрасьте заздалегідь нашаткованою зеленню петрушки і швидше подавайте на стіл.

    Крок - 11

Оцінити рецепт