Дуже часто в рецептах приготування вінегрету використовують капусту. Цей рецепт вінегрету без квашеної капусти також дуже смачний і яскравий російський салат. Я думаю, що кожна слов'янська людина повинна або зробити його, або спробувати. Цей салат відмінно підходить для вечірок, тому що ви можете приготувати його на один день вперед. На наступний день смак вінегрету ще краще.
В першу чергу займемося підготовкою всіх інгредієнтів. Невелику каструлю з водою поміщаємо на плиту і доводимо до кипіння. Закидаємо в киплячу воду невеликого розміру буряк, картоплю і моркву. Після закінчення 35 хвилин моркву з картоплею викладаємо, а буряк продовжуємо варити, долив трохи холодної води, ще близько години.
Відварену і охолоджену картоплю звільняємо від шкірки і на обробній дошці нашаткуємо дрібними квадратами. Так само подрібнюємо і очищену, відварену моркву.
За цей час буряк вже приготувався, тому ми і його дістаємо (можна закинути в холодну воду, так він швидше охолоне) очищаємо від шкірки і на обробній дошці нарізаємо невеликими кубиками.
Всі нарізані овочі поміщаємо в глибоку миску. Якщо хочете, щоб почервоніння з буряка було менше в салаті, покладіть його поки що в окрему миску і змочіть трохи рослинним маслом.
Потім дістаємо з банки мариновані кислі огірки і нарізаємо тими ж квадратами. Відправляємо їх поки що в окрему миску, щоб вони випустили зайвий сік. А потім теж відправте до решти нашаткованих інгредієнтів.
Додаємо в миску до нарізаних овочів консервований зелений горошок (якщо такого немає, то можна спокійно використовувати заморожений зелений горох, попередньо звісно розморозивши).
Потім добре вимиємо і дрібно подрібнимо пір'я зеленої цибулі, її теж відправляємо до решти нашаткованих продуктам. За бажанням і наявності можна ще додати зелень кропу або петрушки.
Рясно усе посолимо, приперчимо чорним меленим перцем, заллємо великою кількістю рослинного або оливкового масла і ложкою ретельно усе перемішаємо до об'єднання всіх інгредієнтів.
Потім відправимо готовий салат в холодильник, дамо трохи настоятися і просочитися. Тепер викладемо вінегрет в піали і подаємо до столу.
Випадкові рецепти