Укр
Рус
thermomix thermomix
Вінегрет Салати Російська кухня

Вінегрет без квашеної капусти

45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Вінегрет без квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Дуже часто в рецептах приготування вінегрету використовують капусту. Цей рецепт вінегрету без квашеної капусти також дуже смачний і яскравий російський салат. Я думаю, що кожна слов'янська людина повинна або зробити його, або спробувати. Цей салат відмінно підходить для вечірок, тому що ви можете приготувати його на один день вперед. На наступний день смак вінегрету ще краще.  

Інгредієнти

  • Буряк 2 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Огірок солоний 3 шт.
  • Горошок зелений консервований 200 г.
  • Зелена цибуля 1/2 пуч.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    В першу чергу займемося підготовкою всіх інгредієнтів. Невелику каструлю з водою поміщаємо на плиту і доводимо до кипіння. Закидаємо в киплячу воду невеликого розміру буряк, картоплю і моркву. Після закінчення 35 хвилин моркву з картоплею викладаємо, а буряк продовжуємо варити, долив трохи холодної води, ще близько години.

    Крок - 1
  2. 02

    Відварену і охолоджену картоплю звільняємо від шкірки і на обробній дошці нашаткуємо дрібними квадратами. Так само подрібнюємо і очищену, відварену моркву.

    Крок - 2
  3. 03

    За цей час буряк вже приготувався, тому ми і його дістаємо (можна закинути в холодну воду, так він швидше охолоне) очищаємо від шкірки і на обробній дошці нарізаємо невеликими кубиками.

    Крок - 3
  4. 04

    Всі нарізані овочі поміщаємо в глибоку миску. Якщо хочете, щоб почервоніння з буряка було менше в салаті, покладіть його поки що в окрему миску і змочіть трохи рослинним маслом.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім дістаємо з банки мариновані кислі огірки і нарізаємо тими ж квадратами. Відправляємо їх поки що в окрему миску, щоб вони випустили зайвий сік. А потім теж відправте до решти нашаткованих інгредієнтів.

    Крок - 5
  6. 06

    Додаємо в миску до нарізаних овочів консервований зелений горошок (якщо такого немає, то можна спокійно використовувати заморожений зелений горох, попередньо звісно розморозивши).

    Крок - 6
  7. 07

    Потім добре вимиємо і дрібно подрібнимо пір'я зеленої цибулі, її теж відправляємо до решти нашаткованих продуктам. За бажанням і наявності можна ще додати зелень кропу або петрушки.

    Крок - 7
  8. 08

    Рясно усе посолимо, приперчимо чорним меленим перцем, заллємо великою кількістю рослинного або оливкового масла і ложкою ретельно усе перемішаємо до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім відправимо готовий салат в холодильник, дамо трохи настоятися і просочитися. Тепер викладемо вінегрет в піали і подаємо до столу.

    Крок - 9

Оцінити рецепт