Укр
Рус
Вінегрет Салати Російська кухня

Вінегрет без капусти

( 4.9130 4 523 23 оцінки)
1964 - переглядів
140 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Вінегрет без капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Найпопулярніший салат із варених овочів, який відомий навіть дітям, - це вінегрет. Рецептів цього салату безліч, якогось канону не існує, адже деякі господині додають у вінегрет навіть рибу або м'ясо. У деяких випадках в цій страві використовуються відварна квасоля, але найголовніше це те, що вінегрет обов'язково повинен мати легкий смак кислинки. А це надається використанням солоних огірків, а так само квашеної капусти. Але, до вашого відома, вінегрет можна приготувати і не використовуючи капусту.

Інгредієнти

  • Сіль 1 ч.л
  • Оцет яблучний 2 ст.л
  • Оливкова олія 1/4 скл.
  • Горошок зелений консервований 1 скл.
  • Кріп 1 пуч.
  • Цибуля-шалот 2 шт.
  • Огірок солоний 8 шт.
  • Морква 6 шт.
  • Буряк 3 шт.
  • Картопля 3 шт.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, раз наш салат овочевий, значить в першу чергу нам необхідно підготувати овочі. Як правило, їх відварюють, але я рекомендую овочі запекти, адже вони при такому способі готування не втрачають корисних речовин. Давайте очистимо і вимиємо картоплю, моркву і буряк. До речі, буряк бажано повинен бути невеликим і салатних сортів, він солодший і має більш насичений смак.

Крок - 1
02

Деко застеляємо фольгою і викладаємо на нього овочі. Моркву і картоплю кладемо цілком, а буряк розрізаємо навпіл, щоб скоротити час готування.

Крок - 2
03

Накриваємо овочі листом фольги і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, запікаємо їх до м'якості. Це займе приблизно півгодини часу для моркви і хвилин 45 для картоплі і буряка.

Крок - 3
04

Поки овочі запікаються, дістаємо із банки солоні огірки і нарізаємо їх кубиками гострим ножем, щоб не видавити сік. Складаємо в окрему посудину.

Крок - 4
05

Цибулю шалот очищаємо від лушпиння, миємо й теж, нашаткував перекладаємо в окрему миску.

Крок - 5
06

Невеликий пучок кропу обполіскуємо, трохи обсушуємо, відрізаємо стебла і дрібно нарізаємо.

Крок - 6
07

Дістаємо із духовки запечені овочі та залишаємо остигати. Після цього по черзі нарізаємо кубиками моркву і картоплю. Останнім ріжемо такими ж кубиками буряк.

Крок - 7
08

У глибоку посудину складаємо усі нарізані запечені овочі, подрібнену цибулю і зелень кропу, додаємо розморожений солодкий горошок.

Крок - 8
09

Тепер все це солимо, поливаємо яблучним оцтом і заправляємо оливковою олією.

Крок - 9
10

За допомогою двох ложок добре перемішуємо всі інгредієнти і вінегрет без капусти готовий.

Крок - 10
11

Перекладаємо готову страву в салатник і можна насолоджуватися.  

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Винегрет с горошком - покроковий рецепт, фото 1 Винегрет с горошком 45 4 3 з 5 - детальніше -
Винегрет без квашеной капусты - покроковий рецепт, фото 1 Винегрет без квашеной капусты 45 4 3 з 5 - детальніше -
Вкусный винегрет - покроковий рецепт, фото 1 Вкусный винегрет 140 5 3 з 5 - детальніше -
Винегрет с яйцом - покроковий рецепт, фото 1 Винегрет с яйцом 60 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Паштет из печени кролика - покроковий рецепт, фото 1 Паштет из печени кролика 60 5 3 з 5 - детальніше -
Кексики Капкейки - покроковий рецепт, фото 1 Кексики Капкейки 40 5 3 з 5 - детальніше -
Заливное из щуки - покроковий рецепт, фото 1 Заливное из щуки 55 4 3 з 5 - детальніше -