Укр
Рус
thermomix thermomix
Вінегрет Салати Російська кухня

Вінегрет без капусти

140 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Вінегрет без капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Найпопулярніший салат із варених овочів, який відомий навіть дітям, - це вінегрет. Рецептів цього салату безліч, якогось канону не існує, адже деякі господині додають у вінегрет навіть рибу або м'ясо. У деяких випадках в цій страві використовуються відварна квасоля, але найголовніше це те, що вінегрет обов'язково повинен мати легкий смак кислинки. А це надається використанням солоних огірків, а так само квашеної капусти. Але, до вашого відома, вінегрет можна приготувати і не використовуючи капусту.

Інгредієнти

  • Сіль 1 ч.л
  • Оцет яблучний 2 ст.л
  • Оливкова олія 1/4 скл.
  • Горошок зелений консервований 1 скл.
  • Кріп 1 пуч.
  • Цибуля-шалот 2 шт.
  • Огірок солоний 8 шт.
  • Морква 6 шт.
  • Буряк 3 шт.
  • Картопля 3 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Отже, раз наш салат овочевий, значить в першу чергу нам необхідно підготувати овочі. Як правило, їх відварюють, але я рекомендую овочі запекти, адже вони при такому способі готування не втрачають корисних речовин. Давайте очистимо і вимиємо картоплю, моркву і буряк. До речі, буряк бажано повинен бути невеликим і салатних сортів, він солодший і має більш насичений смак.

    Крок - 1
  2. 02

    Деко застеляємо фольгою і викладаємо на нього овочі. Моркву і картоплю кладемо цілком, а буряк розрізаємо навпіл, щоб скоротити час готування.

    Крок - 2
  3. 03

    Накриваємо овочі листом фольги і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, запікаємо їх до м'якості. Це займе приблизно півгодини часу для моркви і хвилин 45 для картоплі і буряка.

    Крок - 3
  4. 04

    Поки овочі запікаються, дістаємо із банки солоні огірки і нарізаємо їх кубиками гострим ножем, щоб не видавити сік. Складаємо в окрему посудину.

    Крок - 4
  5. 05

    Цибулю шалот очищаємо від лушпиння, миємо й теж, нашаткував перекладаємо в окрему миску.

    Крок - 5
  6. 06

    Невеликий пучок кропу обполіскуємо, трохи обсушуємо, відрізаємо стебла і дрібно нарізаємо.

    Крок - 6
  7. 07

    Дістаємо із духовки запечені овочі та залишаємо остигати. Після цього по черзі нарізаємо кубиками моркву і картоплю. Останнім ріжемо такими ж кубиками буряк.

    Крок - 7
  8. 08

    У глибоку посудину складаємо усі нарізані запечені овочі, подрібнену цибулю і зелень кропу, додаємо розморожений солодкий горошок.

    Крок - 8
  9. 09

    Тепер все це солимо, поливаємо яблучним оцтом і заправляємо оливковою олією.

    Крок - 9
  10. 10

    За допомогою двох ложок добре перемішуємо всі інгредієнти і вінегрет без капусти готовий.

    Крок - 10
  11. 11

    Перекладаємо готову страву в салатник і можна насолоджуватися.  

    Крок - 11

Оцінити рецепт