Найпопулярніший салат із варених овочів, який відомий навіть дітям, - це вінегрет. Рецептів цього салату безліч, якогось канону не існує, адже деякі господині додають у вінегрет навіть рибу або м'ясо. У деяких випадках в цій страві використовуються відварна квасоля, але найголовніше це те, що вінегрет обов'язково повинен мати легкий смак кислинки. А це надається використанням солоних огірків, а так само квашеної капусти. Але, до вашого відома, вінегрет можна приготувати і не використовуючи капусту.
Отже, раз наш салат овочевий, значить в першу чергу нам необхідно підготувати овочі. Як правило, їх відварюють, але я рекомендую овочі запекти, адже вони при такому способі готування не втрачають корисних речовин. Давайте очистимо і вимиємо картоплю, моркву і буряк. До речі, буряк бажано повинен бути невеликим і салатних сортів, він солодший і має більш насичений смак.
Деко застеляємо фольгою і викладаємо на нього овочі. Моркву і картоплю кладемо цілком, а буряк розрізаємо навпіл, щоб скоротити час готування.
Накриваємо овочі листом фольги і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, запікаємо їх до м'якості. Це займе приблизно півгодини часу для моркви і хвилин 45 для картоплі і буряка.
Поки овочі запікаються, дістаємо із банки солоні огірки і нарізаємо їх кубиками гострим ножем, щоб не видавити сік. Складаємо в окрему посудину.
Цибулю шалот очищаємо від лушпиння, миємо й теж, нашаткував перекладаємо в окрему миску.
Невеликий пучок кропу обполіскуємо, трохи обсушуємо, відрізаємо стебла і дрібно нарізаємо.
Дістаємо із духовки запечені овочі та залишаємо остигати. Після цього по черзі нарізаємо кубиками моркву і картоплю. Останнім ріжемо такими ж кубиками буряк.
У глибоку посудину складаємо усі нарізані запечені овочі, подрібнену цибулю і зелень кропу, додаємо розморожений солодкий горошок.
Тепер все це солимо, поливаємо яблучним оцтом і заправляємо оливковою олією.
За допомогою двох ложок добре перемішуємо всі інгредієнти і вінегрет без капусти готовий.
Перекладаємо готову страву в салатник і можна насолоджуватися.
Випадкові рецепти