Дуже популярний салат з варених овочів буряка, моркви, картоплі, огірків і цибулі, який ми пропонуємо приготувати трохи інакше, ніж стандартний рецепт. Додайте в нього свіжі огірки, зелену цибулю, кріп і варену квасолю.
Для вінегрету візьміть дрібну квасолю. Залийте її теплою водою і залиште на ніч. Вранці злийте воду і промийте боби. Надішліть квасоля в каструлю, залийте холодною водою і варіть 40 хвилин (Не соліть).
Вимийте буряк, моркву і картоплю від залишків землі. Поставте на плиту ще одну, але велику каструлю з водою. Покладіть в неї овочі і готуйте в шкірці, поки вони не стануть м'якими.
Чи готові овочі чи ні, перевірте, проткнувши їх виделкою, якщо вилка входить легко і плавно, значить, овочі готові. Можливо, буряк буде готуватися довше, залиште його ще не на довго в каструлі.
Зварені овочі вийміть і перекладіть в миску. Залиште на час, щоб вони охололи (погляньте на квасолю - якщо вона готова, злийте воду, нехай остигає). Коли все охололо, зніміть шкірку з картоплі, моркви і буряка, очищаючи її ножем.
Використовуючи сітку-нарізку для варених овочів, подрібніть спочатку моркву. Поставте її вертикально на сітку, трохи притисніть (в залежності якого розміру ви хочете отримати кубики) і поверніть вправо або вліво.
Аналогічним способом наріжте картоплю і буряк. Якщо у вас великі бульби картоплі або буряків, розріжте їх на кілька частин, вам буде легше з ними впоратися. (В даному випадку нарізку можна зробити ножем).
Нарізані овочі покладіть в каструлю або глибоку миску. Висипаючи до них остигнулу варену квасолю.
Вимийте огірки холодною водою. Зріжте хвостики. Наріжте огірок кубиками приблизно такого розміру, як варені овочі. Нарізані огірки перекладіть в каструлю.
Зелену цибулю сполосніть, в разі потреби очистіть. Білу частину зеленої цибулі наріжте тонкими кільцями. Зелену ж його частину шматочками більше. Висипаючи в каструлю.
Кріп сполосніть, струсіть або промокніть паперовим рушником зайву вологу. Дрібно наріжте і відправте до решти інгредієнтів в каструлю.
Овочі та зелень нарізані. Залишилося лише приправити вінегрет. Посоліть і поперчіть все за своїм смаком. Видавіть сік лимона і полийте їм овочі. Додайте оливкову олію і перемішайте вінегрет. Смачного.
Випадкові рецепти