Смачний і ніжний смажений лосось з овочами - ситна, легка і дуже корисна страва. Цей рецепт оцінять цінителі здорового і корисного харчування.
Овочі ретельно вимийте під проточною водою і просушіть. Моркву очистіть від шкірки. Молоді коренеплоди можна не чистити. Видаліть хвостики і розділіть на 3 частини. Кожну наріжте невеликими брусочками.
Кабачки вибирайте молоді, з тонкою і пружною шкіркою. Наріжте їх таким же чином, як і моркву. Кріп промийте і подрібніть.
Поставте на плиту сковороду і налийте оливкову олію. Розігрійте її на середньому вогні і додайте в жаровню моркву. Обсмажте протягом 3 хвилин. Всипте кабачки і продовжуйте готувати, періодично помішуючи, 2-3 хвилини.
Додайте сіль, чорний мелений перець і трохи подрібненого кропу. Обсмажте ще 1 хвилину і зніміть овочі з вогню.
Філе лосося промийте під проточною водою і промокніть паперовими рушниками. Уважно видаліть кісточки і розріжте на кілька шматочків. Для приготування краще використовувати охолоджену рибу. Якщо лосось заморожений, дайте йому розтанути поступово, на нижній полиці холодильника.
Поставте на середній вогонь чисту сковороду і влийте оливкову олію. У розігріту жаровню викладіть філе лосося шкіркою вниз. Притрусіть рибу сіллю і чорним меленим перцем. Обсмажте протягом 3 хвилин.
На водяній бані або в мікрохвильовій печі розтопіть вершкове масло. За допомогою кондитерського пензлика змастіть маслом філе і переверніть його на іншу сторону. Обсмажте ще 3 хвилини і зніміть з вогню.
На чисту сковороду влийте розтоплене вершкове і оливкове масло. Всипте кріп і додайте лимонний сік. Обсмажте протягом 1 хвилини.
На блюдо для подачі викладіть смажені овочі та філе лосося. Додайте обсмажений кріп і подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти