Сьогодні ми готуємо соковиті мідії в часниковому соусі. Смачний рецепт, що ідеально підходить в якості закуски або навіть вечері, вони ідеально підходять для легкої закуски або для будь-якого випадку.
Найважливіша і трудомістка річ при приготуванні цих мідій в часниковому соусі - це очистити головний інгредієнт (мідії). За допомогою ножа дуже легко очистити шкаралупу від забруднень, а також видалити бороди. Щоб видалити бороди, ми повинні потягнути їх за допомогою ножа; до найтоншої частини мідії, до кінчика.
Коли у нас будуть вже очищені мідії, ми повинні їх відкрити. Для цього, в глибоку сковороду або каструлю наливаємо, приблизно в два пальці води і додаємо лаврове листя, накриваємо ємність кришкою і доводимо до кипіння.
В цей час відразу додаємо в киплячу воду очищені мідії, знову накриваємо ємність кришкою і залишаємо вміст томитися близько 2 або 3 хвилин, достатньо часу, щоб морепродукт відкрився.
Виймаємо відкриті мідії з води і процідимо через тонке сито, зарезервувавши рідину. А коли мідії охолонуть, ми прибираємо порожню частину шкаралупи, і залишаємо одну з м'ясом.
Тепер ми приготуємо соус. У велику каструлю заливаємо трохи рослинного, а краще оливкового масла, потім додаємо, попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю і часник разом з дрібкою солі. Ми залишаємо томитися на слабкому вогні до м'якості і придбання відтінку.
Потім доставляємо в соус трохи паприки і просіяне борошно, ретельно змішуємо і відразу додаємо біле вино. Варимо вміст, постійно мішаючи, до загусання.
Тепер наливаємо в каструлю воду (щоб надалі ще краще відкрити мідії) і дайте всьому кип'ятитися протягом 7 або 8 хвилин, постійно помішуючи.
Далі нарізаємо свіжу петрушку, і додаємо її в соус і, нарешті, укладаємо мідії, які ми зарезервували раніше. Дозвольте вмісту готуватися протягом 3 хвилин, цього часу достатньо, щоб повністю приготувати мідії в часниковому соусі. В кінці пробуємо на смак солі, виправляємо, якщо необхідно. Смачного.
Випадкові рецепти