Хочемо показати вам, як створити міні шоколадний віденський торт Захер класичний, простим способом. Смак європейського життя.
Збийте яєчні білки кімнатної температури з сіллю на низькій швидкості до утворення піни і густоти. Посипте збиті білки цукровою пудрою, збиваючи близько хвилини між кожним додаванням. Після того, як все буде додано, збільште швидкість до максимуму і продовжуйте збивати, поки не досягнете піку.
Збийте вершкове масло з цукровою пудрою до однорідної маси. Додайте до них поступово яєчні жовтки, добре збиваючи між кожним додаванням. Потім полийте вміст миски розтопленим шоколадом (який повинен бути рідким і теплим перед додаванням) і добре все збийте.
Складіть в утворену шоколадну суміш, раніше підготовлену білкову масу. Потім додайте в миску просіяне борошно. Повторіть, чергуючи між білковою масою і борошном, поки всі продукти не об'єднаються, і не утвориться рідке тісто.
Налийте утворене рідке тісто у форму для випічки, викладену шматком пергаментного паперу і рівномірно розподіліть по всьому дну. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при температурі 150 градусів (якщо не використовуєте вентиляторну піч) з відкритими дверима протягом 15 хвилин. Потім повністю закрийте двері і випікайте ще 25 хвилин.
Тим часом перемішайте цукор і воду в невеликій каструлі на середньому вогні, поки сипучий інгредієнт не розчиниться. Дайте настоятися 1 хвилину, потім зніміть з вогню, вилийте в миску і залиште остигати. Як тільки охолоне, додайте в масу, що утворилася лікер і добре перемішайте.
Як тільки пиріг повністю охолоне, переверніть форму для випічки і усуньте пергаментний папір. Виріжте з запеченого тіста за допомогою спеціальної форми приблизно 12 заготовок (диски). Змастіть верхівки і боки кожного диска підготовленим сиропом.
Перемішайте абрикосове варення і воду в середній каструлі на середньому вогні. Як тільки дійде до кипіння, дайте вмісту настоятися 1 хвилину, потім процідіть через сито в окрему миску. Використовуйте лопатку, щоб переконатися, що велика частина абрикосової маси проходить через сито, і в ситі залишаються тільки великі шматочки фруктів.
Як тільки варення охолоне до кімнатної температури, щедро полийте його поверх кожного диска і боків кожного боку. Після нанесення джему, злегка сгладьте пензликом для рівномірного розподілу. При бажанні ви можете повернутися і нанести другий шар варення. Зверніть увагу: чим більш плавно ви наносите шар джему, тим краще. Якщо варення починає укріплятися на етапі нанесення, злегка нагрійте його і розмішайте, щоб воно знову стало рідким.
Далі подрібніть шоколад і покладіть його в глибоку миску. Вилийте вершки в каструлю і нагрівайте на середньому вогні, поки не закиплять. Тоді вилийте гарячі вершки прямо в шоколад, повністю його покривши. Використовуючи невеликий вінчик, збийте вміст миски, до однорідної маси.
Як тільки ганаш стане однорідним, вилийте його на кожну заготовку (тортик). Не наливайте занадто швидко, в іншому випадку ганаш втече, і фініш буде не таким гладким, як повинно бути. Залиште застигати.
Потім через пару хвилин перенесіть їх на тарілку сервірувальну за допомогою довгого тонкого ножа. Прикрасьте кожен тортик за своїм бажанням і залиште при кімнатній температурі мінімум на пару годин, щоб ганаш затвердів, а потім насолоджуйтеся віденським шоколадним тортом Захер.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти