Якщо ви ризикнете створити справжній віденський шніцель, приготований за цим рецептом, то незважаючи на його розміри, ви й не помітите, як з'їсте. Взагалі - то шніцель - це традиційна страва німців, рецепт якого передається з покоління в покоління, але назва чомусь говорить сама за себе.Шніцель можна приготувати з будь-якого виду м'яса: телятини, свинини або курятини, але єдина умова - це повинна бути виключно м'яка частина, без кісток. Хоча шніцель з курячого м'яса менш поширений, ніж традиційний. Ну що, ви вже готові? Тоді приступимо.
У цьому рецепті головне вибрати правильне м'ясо, тим більше мова йде про телятину. Отже, м'яку частину телятини промиваємо, просушуємо паперовим рушником і акуратно зрізаємо непотрібний жир і волокна. Шматки телячого м'яса повинні бути приблизно однакового розміру і товщини.
Тепер необхідно м'ясо відбити. Викладаємо пласти м'яса на стіл, накриваємо харчовою плівкою (щоб не забруднити поверхню) і кухонним молотком з гострими зубцями відбиваємо, але не надто стараючись, щоб не розірвати телятину.
Потім кожну відбивну рясно солимо, посипаємо чорним меленим перцем з обох сторін.
Для того, щоб посмажити шніцель нам потрібні будуть допоміжні інгредієнти для обгортування шматків м'яса.
В одну посудину насипаємо пшеничне борошно.
В іншій досить широкій мисочці збиваємо яйця з додаванням лимонного соку або лимонної кислоти.
І в третю ємність всипаємо хлібні крихти, можна використовувати ще панірувальні сухарі, це вже як ви побажаєте.
Ставимо на плиту глибоку сковорідку, вливаємо олію, її має бути достатньо багато, щоб шніцелі не підгорали і розігріваємо до закипання і шипіння масла.
Коли все приготували, за допомогою кухонних щипців беремо по черзі кожен відбитий шматочок телячого м'яса, обвалюємо з усіх боків в борошні. Потім умочуємо так само в збиті яйця і, нарешті опускаємо в хлібні крихти.
Викладаємо м'ясні шніцелі в паніровці на сковороду з розжареною олією, так, щоб вони лежали в олії вільно і не заважали один одному. Смажимо (а якщо бути точніше, то варимо, оскільки м'ясо повинно кипіти в маслі), періодично перевертаючи, до золотистої рум'яної хрусткої скоринки з обох сторін, приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Готові шніцелі подаємо гарячими, додавши часточки лимона, а також будь-який бажаний гарнір.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти