Укр
Рус
Мясо Другі страви Німецька кухня

Віденський шніцель

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

2484 - переглядів
45 хвилин порцій - 8 складність - 3 з 5
Віденський шніцель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Німецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Якщо ви ризикнете створити справжній віденський шніцель, приготований за цим рецептом, то незважаючи на його розміри, ви й не помітите, як з'їсте. Взагалі - то шніцель - це традиційна страва німців, рецепт якого передається з покоління в покоління, але назва чомусь говорить сама за себе.Шніцель можна приготувати з будь-якого виду м'яса: телятини, свинини або курятини, але єдина умова - це повинна бути виключно м'яка частина, без кісток. Хоча шніцель з курячого м'яса менш поширений, ніж традиційний. Ну що, ви вже готові? Тоді приступимо.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Віденський шніцель" (на 100 грам)

  • Білки10.5 гр.
  • Жири8.9 гр.
  • Вуглеводи36.5 гр.
  • Калорії269 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У цьому рецепті головне вибрати правильне м'ясо, тим більше мова йде про телятину. Отже, м'яку частину телятини промиваємо, просушуємо паперовим рушником і акуратно зрізаємо непотрібний жир і волокна. Шматки телячого м'яса повинні бути приблизно однакового розміру і товщини.

Крок - 1
02

Тепер необхідно м'ясо відбити. Викладаємо пласти м'яса на стіл, накриваємо харчовою плівкою (щоб не забруднити поверхню) і кухонним молотком з гострими зубцями відбиваємо, але не надто стараючись, щоб не розірвати телятину.

Крок - 2
03

Потім кожну відбивну рясно солимо, посипаємо чорним меленим перцем з обох сторін.

Крок - 3
04

Для того, щоб посмажити шніцель нам потрібні будуть допоміжні інгредієнти для обгортування шматків м'яса.

Крок - 4
05

В одну посудину насипаємо пшеничне борошно.

Крок - 5
06

В іншій досить широкій мисочці збиваємо яйця з додаванням лимонного соку або лимонної кислоти.

Крок - 6
07

І в третю ємність всипаємо хлібні крихти, можна використовувати ще панірувальні сухарі, це вже як ви побажаєте.

Крок - 7
08

Ставимо на плиту глибоку сковорідку, вливаємо олію, її має бути достатньо багато, щоб шніцелі не підгорали і розігріваємо до закипання і шипіння масла.

Крок - 8
09

Коли все приготували, за допомогою кухонних щипців беремо по черзі кожен відбитий шматочок телячого м'яса, обвалюємо з усіх боків в борошні. Потім умочуємо так само в збиті яйця і, нарешті опускаємо в хлібні крихти.

Крок - 9
10

Викладаємо м'ясні шніцелі в паніровці на сковороду з розжареною олією, так, щоб вони лежали в олії вільно і не заважали один одному. Смажимо (а якщо бути точніше, то варимо, оскільки м'ясо повинно кипіти в маслі), періодично перевертаючи, до золотистої рум'яної хрусткої скоринки з обох сторін, приблизно по 3 хвилини з кожного боку.

Крок - 10
11

Готові шніцелі подаємо гарячими, додавши часточки лимона, а також будь-який бажаний гарнір.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Біляші з м’ясом "Чудові" - покроковий рецепт, фото 1 Біляші з м’ясом "Чудові" 60 5 3 з 5 - детальніше -
Лазанья з фаршем і грибами - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья з фаршем і грибами 70 6 3 з 5 - детальніше -
Полуничний чізкейк без випічки - покроковий рецепт, фото 1 Полуничний чізкейк без випічки 70 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Холодець м’ясний - покроковий рецепт, фото 1 Холодець м’ясний 100 4 4 з 5 - детальніше -
Юшка з осетра - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з осетра 45 6 2 з 5 - детальніше -
Класичний фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Класичний фарширований перець 60 3 2 з 5 - детальніше -