Укр
Рус
Штрудель Випічка Французька кухня

Віденський штрудель

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

1027 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Віденський штрудель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Саме яблучною, ароматною начинкою і відрізняється популярний віденський штрудель. До яблук в наповнення ще додають родзинки (попередньо вимочені) або різні горіхи. Начинка в штруделі соковита, смачна, а головне корисна. Тісто для цієї випічки найчастіше використовується листкове, але можна експериментувати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Віденський штрудель" (на 100 грам)

  • Білки0.9 гр.
  • Жири7.8 гр.
  • Вуглеводи30.8 гр.
  • Калорії203 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Почніть з приготування яблучної начинки. У великій неглибокій каструлі розтопіть вершкове масло і додайте попередньо очищені від шкірки і серцевини, а потім нарізані невеликими шматочками яблука.

Крок - 1
02

Додайте в каструлю з яблуками коричневий цукор, білий цукор, засипте так само кукурудзяний крохмаль, трохи солі і суху корицю. Добре перемішайте все і варіть на сильному вогні кілька хвилин, поки не розтопиться цукор (утвориться глазур), і не змішаються всі інгредієнти.

Крок - 2
03

Як тільки яблука випустять трохи соку при варінні, і соус в каструлі почне густіти, додайте родзинки, перемішайте і пора зняти каструлю з вогню. Не переварюйте вміст, інакше яблука зламаються і стануть м'якими. Майте на увазі, що вони будуть продовжувати готуватися в духовці.

Крок - 3
04

Злегка посипте робочу поверхню борошном загального призначення і викладіть на неї готове листкове тісто. Розкачайте лист листкового тіста в великий прямокутник. Покладіть розкатаний лист листкового тіста на деко, вистелений пергаментним папером.

Крок - 4
05

Зробіть гострим ножем парну кількість діагональних надрізів з боків листа з тіста (приблизно на відстані 1 сантиметр) від прямокутника. Далі розподіліть раніше підготовлену яблучну суміш по центру листкового тіста.

Крок - 5
06

Тепер акуратно складіть діагональні смужки тіста навхрест над яблучною начинкою, утворюючи оплетку у вигляді косички. Стисніть кінці разом, щоб щільно запечатати верх і низ утвореного виробу з тіста.

Крок - 6
07

Далі змастіть рясно майбутню випічку, заздалегідь збитим курячим яйцем і посипте цукром поверх виробу з тіста.

Крок - 7
08

Тепер відправте лист з випічкою в попередньо розігріту духовку до 200 градусів і випікайте в центральній стійці духовки до золотистого кольору, близько 30-35 хвилин. Готовому віденському штруделю дайте повністю охолонути, а потім подавайте його, нарізавши порційно, до обіднього столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1 Сало в розсолі 40 6 2 з 5 - детальніше -
Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -
Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тарталетки з печінки тріски - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з печінки тріски 45 8 2 з 5 - детальніше -
Гречка з куркою в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Гречка з куркою в мультиварці 50 5 3 з 5 - детальніше -
Хліб чіабатта - покроковий рецепт, фото 1 Хліб чіабатта 120 1 3 з 5 - детальніше -
Рулька гарячого копчення - покроковий рецепт, фото 1 Рулька гарячого копчення 120 1 2 з 5 - детальніше -