Віденський шницель із яловичини — класична страва європейської кухні. Пропонуємо автентичний рецепт яловичого шніцелю, як його роблять у ресторанах Відня. Готується ця страва нескладно. Однак важливо правильно вибрати м'ясо. Для віденського шніцелю найкраще підходить молода телятина. Приготовлена з неї м'ясна відбивна виходить особливо ніжною та апетитною.
Яйце вимийте, розбийте в глибоку тарілку або миску і збийте вилкою до однорідності. На плоске блюдо насипте борошно. Окремо на таке ж саме насипте панірувальні сухарі.
Шматок телятини для шніцелю вимийте та просушіть паперовими рушниками. Після цього оберніть м'ясо харчовою плівкою і акуратно відбийте з обох боків молоточком. Товщина готового шматка має становити 0,5-0,7 см.
Запануйте його з обох боків у борошні. Коли вона щільно покриє м'ясо, занурюйте його у збите яйце.
Після цього зануріть шматок телятини в панірувальні сухарі. Як і мука, вони повинні покрити м'ясо щільним шаром.
Розігрійте на сковороді олію для фритюру і додайте шматочок вершкового.
Коли воно повністю розійдеться, відправте на сковороду запановану телятину і полийте гарячою олією зверху. Смажте шницель до появи золотисто-коричневої скоринки (приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку). Під час смаження похитуйте сковорідку, щоб масло покривало шматок. Так, на м'ясі з'являться характерні для віденського шніцелю складочки.
Готову відбивну викладіть зі сковорідки на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир. Потім покладіть шницель на порційну тарілку і подавайте на стіл. Відмінним гарніром до нього стануть варена картопля та ягідний соус. Справжній віденський шніцель із яловичини напрочуд м'який і ніжний. Він однаково подобається і чоловікам, і жінкам. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти