Чудовий варіант до улюбленої м'ясної страви для всієї родини. Який робить м'ясо ще більш відповідним для напружених будніх вечорів: 15-хвилинний маринад в йогурті розм'якшує курячі шматки, а також служить «клеєм» для хрустких панірувальних сухарів панко. Відбивні швидко готуються на сковороді, а потім їх можна покрити сумішшю зеленого салату з лимоном.
В першу чергу підготуйте м'ясо. Добре вимийте куряче філе і просушіть його кухонним рушником. Викладіть куряче філе на обробну дошку і наріжте кожну скибочку вздовж на більш тонкі шматки.
Потім за допомогою кухонного молотка акуратно, щоб не розірвати, відбийте курячі шматки до товщини приблизно 0,2 см. Якщо занадто відбивати м'ясо, то можна утворити діри тому не перестарайтеся.
Покладіть відбиті скибочки курячого філе в глибоку миску. Полийте курку в мисці йогуртом високої жирності (можна використовувати густу сметану), приправте сіллю і чорним меленим перцем, можна ще додати білий перець, і перемішайте все щипцями (або руками), поки кожен шматочок не стане добре покритий. Дати постояти замаринуватися м'ясу при кімнатній температурі близько 15 хвилин (або накрити кришкою і поставити в холодильник на 2 години).
Далі засипте в окрему миску панірувальні сухарі панко або крихти з печива. Обмокніть кожен замаринований шматок курки в панірувальній масі, обережно поплескуючи, щоб сипуча суміш добре прилипла. Розкладіть м'ясо в паніровці на деко, застелене пергаментом.
Нагрійте досить багато рослинного або оливкового масла у великій сковороді з прямими сторонами (бажано чавунної) на середньому вогні, поки крихта панко не почне шипіти при додаванні.
Покладіть в розпечене масло частину маринованої курки; готуйте м'ясо, перевертаючи щипцями для рівномірного рум'янцю, до золотистої скоринки і прожарювання, приблизно 3-4 хвилини з кожного боку.
Перекладіть обсмажене м'ясо на деко, застелене гратами; посипте за бажанням сіллю. (Видаліть і викиньте всі шматочки покриття шумівкою зі сковороди перед приготуванням другої партії.) Повторіть те ж саме з залишеною куркою.
Самі приготуйте тим часом салат для подачі. Помістіть зелень в миску (рукола, листя салату, зелений базилік); збризніть все оливковою олією і лимонним соком і перемішайте.
Приправте салат сіллю і чорним меленим перцем і відразу ж подавайте з відбивними з курячого філе і часточками лимона.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти