Смажені відбивні з індички і тверда, злегка трав'яниста брокколі - відмінний варіант для швидкої, смачної і поживної вечері.
Соковита птиця (в цьому випадку індичка, але може бути і курка), що пахне свіжим чебрецем і спеціями. Для цього швидко приготовлена на пару брокколі, вся гаряча, повна смаку і аромату. Дійсно відмінна страва, хоча і дуже проста. Ретельно промийте та висушіть м'ясо, потім наріжте його на скибочки (тобто на більш дрібні або великі відбивні) і обережно відбийте з допомогою кухонного молотка або тупим боком ножа.
Посипте відбиті скибочки індички з обох сторін сіллю, чорним меленим перцем і пластівцями чилі (або червоним меленим перцем).
Розігрійте антипригарну сковороду, покладіть в неї вершкове масло і розтопіть. Потім відправте індичку в гарячу сковороду і обсмажте з обох сторін до зникнення рожевості в м'ясі. Масло має бути гарячим, підігрівайте його на повільному вогні і недовго смажте м'ясо, щоб воно не пересмажилося, а тільки злегка підрум'янилося.
Потім додайте в сковороду до м'яса сушені гриби, заздалегідь очищений від лушпиння та дрібно нарізаний або пресований часник. Посипте все чорним меленим перцем, паприкою, сушеним орегано, майораном і спеціями для м'яса на свій вибір. Так само додайте в сковороду соєвий соус і ретельно все перемішайте - просто переверніть приправлене м'ясо.
Далі налийте в сковороду гарячу воду, розливаючи її по стінках ємності - рідини повинно вистачити, щоб покрити м'ясо наполовину (або до 3/4 його висоти). Укрийте м'ясо гілочками свіжого чебрецю. Накрийте сковороду і залиште на слабкому вогні приблизно на 30 хвилин. Можна не накривати м'ясо щільно, якщо хочете, щоб вода випарувалася, а соус зменшився, залишаючи менше рідини на сковороді і надаючи більш інтенсивний смак.
Приблизно в середині тушкування переверніть м'ясо і продовжуйте томити на повільному вогні. Якщо цього вимагає ситуація, ви можете зняти кришку в кінці, щоб соус випарувався ще більше.
Подавайте відбивні з індички з цвітною капустою або брокколі приготовленої на пару. Або з картоплею, крупами, рисом або хлібом і невеликою кількістю салату. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти