Відбивні по-французьки - це рецепт традиційних свинячих відбивних в дещо іншому варіанті, тому що вони замариновані в гірчиці і меду і запечені з цибулею, грибами, перцем і сиром. Приготована таким чином, ясна страва, дуже смачна, вона неодмінно сподобається навіть самому вимогливому смаку.
Така страва відмінно підійде для вечірки або швидкоъ вечері, адже все можна приготувати навіть напередодні, а при подачі тільки запекти в духовці кілька хвилин. Свинячу корейку можна подавати як окрему страву, так і з картоплею і вашим улюбленим салатом, наприклад, квашеною капустою. Також можна використовувати курячу грудку замість свинячої корейки, вона буде такою ж смачною. Отже, м'ясо ретельно вимийте проточною водою і просушіть паперовим рушником. Свинину наріжте скибочками завтовшки близько 2 см, викладіть кожен шматок на обробну дошку, покрийте харчовою плівкою і відбийте кухонним молотком.
Посипте кожен відбитий шматок свинини сіллю і чорним меленим перцем.
Змішайте гірчицю і рідкий мед один з одним в невеликій ємності. Нанесіть цей гірчичний маринад на скибочки свинини з обох сторін. Покладіть м'ясо в холодильник на кілька годин (бажано на ніч, але якщо у вас немає часу, то можна відразу смажити).
Потім обваляйте кожен шматок свинини з обох сторін у збитому яйці і панірувальних сухарях.
Помістіть велику сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально розігрійте. Викладіть шматки свинини в сковороду і обсмажте відбивні на розжареній олії з двох боків до золотистого кольору.
Тепер очистіть від лушпиння цибулю. Цибулю дрібно наріжте і відправте в сковороду з рослинним маслом. Обсмажте подрібнену цибулю на сковороді, постійно помішуючи, кілька хвилин.
Потім додайте в сковороду до цибулі попередньо вимиті і нарізані гриби, а приблизно через 3-4 хвилини очищений, вимитий і нарізаний соломкою болгарський перець. Обсмажте овочі, періодично помішуючи, до м'якості.
Викладіть свинячі відбивні в форму для запікання, покладіть на них велику ложку раніше підготовленої овочевої суміші, а зверху посипте заздалегідь натертим на дрібній тертці сиром.
Надішліть форму з м'ясом в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікайте кілька хвилин, щоб сир повністю розплавився. Відбивні по-французьки відразу ж подавайте до столу.
Випадкові рецепти