Відбивна з курячої грудки під пряним апельсиновим соусом з даного рецепту виходить дивно соковитою, ніжною і ароматною. Ця смачна і корисна страва готується просто, а виглядає ефектно і тому прикрасить собою сімейний обід, святковий стіл або романтичну вечерю при свічках.
Підготуйте курячу грудку. Промийте м'ясо водою, видаліть все зайве і наріжте грудку відповідними шматочками і злегка відбийте.
З обох сторін приправте курятину сіллю і перцем.
Потім гарненько запаніруйте в сухарях. Для кращого результату використовуйте дрібні панірувальні сухарі: вони ніжніше і тому більше підходять до курки.
У сковороду налийте достатню кількість оливкової олії і прогрійте до середньо-гарячого стану. У розігріте масло відправте запаніровану в сухарях та спеціях курку.
Обсмажте шматочки з обох боків до золотистої скоринки, але до повної готовності поки не доводьте. Рум'яну грудку викладіть на паперовий рушник, щоб він ввібрав надлишки жиру.
На час відставте відбивні в сторону і займіться апельсиновим соусом. Очистіть сковороду від жиру. Потім знову налийте на неї трохи олії і на середньому вогні обсмажте в ній шматочки часнику до рум'яності.
Коли часник придбає коричневий відтінок, додайте апельсиновий сік і воду.
В отриману суміш покришіть півкубика курячого бульйону.
Всипте в соус сушену петрушку і гарненько розмішайте.
Поверніть на сковороду обсмажену курячу грудку. Готуйте ще 10 хвилин або до загустіння соусу.
Коли зайва рідина випарується, акуратно перекладіть шматочки грудки на красиве блюдо для сервіровки.
Полийте зверху ароматним апельсиновим соусом - і смачна відбивна з курячої грудки готова. Подавайте її до столу порційно. Курочка така ніжна, що буквально тане в роті. Смачного!
Випадкові рецепти