Відбивна з індички в духовці - страва, яка доводить, що корисна їжа теж може бути смачною. Індюшатина вважається дієтичним м'ясом. Однак, якщо, як завжди, посмажити відбивну у великій кількості олії, її користь помітно зменшиться. Тому ми пропонуємо запекти індичку в духовці. За смаком запечена відбивна нічим не поступається смаженою, але при цьому виходить кориснішою для організму. Така страва стане чудовим сніданком або вечерею для дорослих та дітей.
Яйця вимийте, розбийте в миску та збийте вилкою до однорідності.
Філе індички вимийте, просушіть паперовими рушниками і наріжте вздовж тонкими пластами, як на відбивні. Щоб зробити м'ясо тоншим, можете обернути шматочки харчовою плівкою і злегка відбити кухонним молоточком.
Підготовлені шматочки філе індички зануріть у яйця, потім запануйте в борошні, потім знову в яйцях і, нарешті, обваляйте в панірувальних сухарях. Бажано використовувати сухарі грубого помелу: вони нададуть відбивним апетитний вигляд і дадуть більше кришталю.
7 Покрийте лист пергаментом для випічки і збризкайте оливковою олією. Викладіть на нього відбивні з індички в паніровці і теж збризкайте маслом. Зверху присипте м'ясо сіллю за смаком. Відправте лист із заготовками в заздалегідь прогріту до 180 градусів духову шафу на 12-15 хвилин.
Коли відбивні з індички апетитно зарум'яняться, вийміть їх з духовки, остудіть протягом 5-10 хвилин і викладіть на тарілку. Подавайте страву на стіл із скибочками лимона. За бажанням можна ще трохи присолити м'ясо до смаку. Відбивна з індички в духовці виходить м'якою та соковитою. Хрумке панування створює цікавий контраст з ніжним м'ясом, роблячи смак страви ідеальним.
Випадкові рецепти