Укр
Рус
thermomix thermomix
Спагеті Другі страви Українська кухня

Вермішель

20 хвилинпорцій - 4складність - 1 з 5
Вермішель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Приготуйте вермішель в індійському стилі з імбиром, спаржею, свіжим зеленим горошком, урад дав і чана дав. Спробуйте вам неодмінно сподобається.

Інгредієнти

  • Гірчиця 1 ч.л
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Масло рослинне 4 ст.л
  • Вермішель 1 скл.
  • Горох сухий 1 ч.л
  • Нут 1 ч.л
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Каррі 3 лист
  • Арахіс 20 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Спаржа 2 ст.л
  • Імбир 1/2 шт.
  • Зелений перець чилі 2 ст.л
  • Куркума 1/2 ч.л
  • Горошок зелений 2 ст.л
  • Коріандр 2 ст.л
  • Лимон 1/2 шт.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Розігрійте на середньому вогні сковороду з невеликою кількістю рослинного масла (можна використовувати і оливкове). На розігріту сковороду висипте тонку, дрібну вермішель. Перемішуючи лопаткою, готуйте вермішель до золотистого кольору.

    Крок - 1
  2. 02

    Поставте на плиту каструлю з великою кількістю води. Доведіть її до кипіння. У киплячу воду (це важливо - інакше вермішель може злипнутися) висипте підсмажену вермішель і додайте сіль. Перемішайте вермішель і готуйте в киплячій воді протягом 3 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Через 3 хвилини відкиньте вермішель на друшляк, відставте в сторону, щоб стекла не потрібна зайва вода. Тим часом розігрійте сковорідку. Налийте в неї рослинне масло, насіння чорної гірчиці, урад дав (лущений горох - невеликі, сірувато-білі зерна прямокутної форми), чана дав (різновид нуту).

    Крок - 3
  4. 04

    Також надішліть на сковорідку стрючок сухого червоного перцю, свіже листя каррі і арахіс. Перемішайте інгредієнти і готуйте на невеликому вогні близько 1 хвилини.

    Крок - 4
  5. 05

    Наступними покладіть на сковороду очищений і нарізаний дрібними кубиками імбир, нарізану невеликого розміру ріпчасту цибулю - все перемішайте.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім покладіть свіжий зелений горошок, очищену і нарізану моркву, нарізаний соломкою зелений гострий перець і нарізану шматочками спаржеву квасолю. Постійно помішуючи, готуйте овочі на сковороді 1 хвилину.

    Крок - 6
  7. 07

    Через хвилину приправте овочі сіллю і додайте куркуму. Знову перемішайте компоненти в сковорідці, ретельно перемішайте, накрийте кришкою сковорідку і готуйте ще 2 хвилини, періодично помішуючи.

    Крок - 7
  8. 08

    По закінченні 2 хвилин висипте в сковорідку вермішель. Ретельно перемішайте її з овочами і спеціями. Вермішель набуває жовтуватий колір, за рахунок куркуми.

    Крок - 8
  9. 09

    Вимкніть вогонь. Посипте вермішель свіжими нарізаними листям коріандру, вичавіть сік лимона і знову все перемішайте. Вермішель готова. Смачного.

    Крок - 9

Оцінити рецепт